Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι με γκολ του Μπρούμα

Ποδόσφαιρο
Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι με γκολ του Μπρούμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέτυχε τη 15η νίκη σε 18 παιχνίδια στη Super League και πηγαίνει με ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ…

Ο Ολυμπιακός νίκησε 0-1 τον Ατρόμητο με γκολ του Μπρούμα στο 45'+1', πέτυχε τη 15η νίκη σε 18 παιχνίδια στη Super League Interwetten και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΜΠΡΟΥΜΑ

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που σημαδεύτηκε από αμφισβητούμενες φάσεις και διαμαρτυρίες και στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε την πλήρη υπεροχή, ο Αραμπί στο 7' είδε τον Μανδά να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την καρφωτή του κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ. Ο Καμαρά έπαιζε στο δεξί φτερό, ο Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο επεδίωκε να δημιουργήσει, ενώ ο Μπρούμα ήταν σχεδόν δίπλα στον Αραμπί.

Στο 16' ο Αραμπί έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπουχαλάκης έπεσε στην περιοχή από κράτημα του Γούτα, ο διαιτητής Τσαγκαράκης αποφάσισε πως δεν υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα για να καταλογίσει πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει τη μπάλα στα πόδια και να ψάχνει το 0-1, ώσπου στο 39' οι γηπεδούχοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα στο μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Χαρίση. Ο χαφ των "ερυθρόλευκων" αντίκρισε κίτρινη.

Στο 41' ο Μπα απομάκρυνε με το κεφάλι και ακολούθως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σεμέδο. Οι "κυανόλευκοι" ζήτησαν πέναλτι, όμως οι διαιτητές δεν συμφώνησαν μαζί τους.

Το γκολ που έψαξαν οι φιλοξενούμενοι ήρθε στο 45'+1'. Ο Στρούγγης προσπάθησε να προστατέψει τη μπάλα μετά τη βαθιά μπαλιά του Μπουχαλάκη, ο Μανδάς είχε βγει για να μπλοκάρει, ο Μπρούμα ακριβώς πίσω από τον στόπερ του Ατρόμητου έβαλε το πόδι και σκόραρε.

Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για να διαπιστωθεί αν ο Μπρούμα έσπρωξε τον Στρούγγη, αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση. Στο τέλος του πρώτου μισού, ο προπονητής του Ατρόμητου Νταμίρ Κάναντι διαμαρτυρόταν στους διαιτητές, ενώ ο Αβραάμ προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι δεν έχει δίκιο να το κάνει.

"ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ" ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος ξανά. Ο Ατρόμητος αδυνατούσε να τον απειλήσει και ο Σα ήταν θεατής. Διαδοχικά επιθετικά φάουλ έκαναν οι γηπεδούχοι και έτσι σταματούσαν οι πρωτοβουλίες τους στη γραμμή κρούσης. Στο 47' ο Στρούγγης έκανε δυνατό μαρκάρισμα στον Ανδρούτσο, ένα από τα δυνατά μαρκαρίσματα που σημάδεψαν το ματς. Ο Καμαρά στο 55' έχασε ευκαιρία για το 0-2, μετά την εξαιρετική πάσα του Βαλμπουενά, αλλά ο Αφρικανός αδράνησε, καθυστέρησε και όταν εκτέλεσε, ο Μανδάς μπλόκαρε.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και πάλι στο 60', στην κίτρινη του Μπα, ο οποίος κλώτσησε τη μπάλα με δύναμη ενώ ήταν πεσμένος ο Μάτιτς. Από το 68' μέχρι το 75' ο Ολυμπιακός απείλησε τον Ατρόμητο. Αρχικά με τον Μπρούμα, ακολούθως με το φάουλ του Φορτούνη, εν συνεχεία με το σουτ του Εμβιλά και ξανά με τον Φορτούνη.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε να παίρνει μέτρα ο Ατρόμητος, δίχως και πάλι να νιώσει απειλή ο Σα. Μετά τις αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς, σε θέση φορ πήγε ο Φορτούνης, ο οποίος έκανε και την τελευταία φάση του ματς, με την εκτέλεση φάουλ στο 90'+6' που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News