Μάχη «Δικεφάλων» σήμερα στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Μάχη «Δικεφάλων» σήμερα στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θέλουν μάχονται για την 2η θέση- Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός…

Μάχη «Δικεφάλων» στην Τούμπα! ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν απόψε (19:30) τα ξίφη τους στην Θεσσαλονίκη με στόχο, εκτός από το γόητρο, τη νίκη ώστε να κερδίσουν πλεονέκτημα στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος και παράλληλα να αναζωπυρώοουν τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα, εφόσον ο Ολυμπιακός έχει απώλεια στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Πάμπλο Γκαρσία και Μανόλο Χιμένεθ έχουν προετοιμάσει τις ομάδες τους με τις ελάχιστες απώλειες, ενώ βλέπουν τους παίκτες τους να βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους, έπειτα από μία προβληματική περίοδο.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, που πλέον περιμένει περαιτέρω ενίσχυση, κατόπιν δικής του επιλογής, άφησε εκτός αποστολής τους Τσόλακ και Μιχαηλίδη, ενώ δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα συγκριτικά με τα δύο τελευταία ματς με ΟΦΗ στην Κρήτη και ΑΕΛ εντός έδρας.

Θέση κάτω από την εστία θα πάρει ο Ζίβκοβιτς, στα δύο άκρα της άμυνας θα βρίσκονται οι Βιεϊρίνια και Περέιρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ Ίνγκασον και Κρέσπο θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σβαμπ και Ελ Καντουρί θα βρίσκονται στη μεσαία γραμμή, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κρμέντσικ, θα είναι οι Τζόλης, Ουάρντα και Ζίβκοβιτς.

Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ δεν υπολογίζει οριστικά τους Ιονούτ Νεντελτσεάρου, Μάριο Μιτάι και Νέναντ Κρίστιτσιτς, επιλέγοντας τον σχηματισμό των τελευταίων πετυχημένων αναμετρήσεων, δηλαδή το 4-3-3.

Βασικός θα είναι για ακόμα ένα παιχνίδι ο Αθανασιάδης, με τους Μπακάκη και Λόπες να είναι οι επιλογές στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Λάτσι και Σβάρνα να αποτελούν και πάλι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αφού μέχρι τώρα τα έχουν πάει περίφημα. Τριάδα στα χαφ θα είναι οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ και στα άκρα της επίθεσης βοηθώντας τον Λιβάγια, θα είναι οι Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλος.

Οι φιλοξενούμενοι είναι στη 2η θέση με 36 βαθμούς σε 17 αναμετρήσεις, ενώ οι γηπεδούχοι είναι στο -1 από την «Ενωση» στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Διαιτητής θα είναι ο Σλοβένος, Σλάβκο Βίντσιτς, με βοηθούς τους Κλάντσινικ, Κόβασιτς. Χρέη VAR θα εκτελούν οι Γιουγκ (Σλοβένος επίσης) και ο Κωσταράς.

Με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό, όπως είναι φυσικό, έχει επισκιάσει την σημερινή αναμέτρηση των νταμπλούχων Ελλάδας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (15:00, Novasports 1).

Ο Πέντρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά πως οι Περιστεριώτες είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην οποιαδήποτε ομάδα, όπως έχει… διδάξει το πρόσφατο παρελθόν (έχασαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ισοπαλία με Άρη).

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και του αγώνα, όπου οι «κυανόλευκοι» κάνουν τα… χτυπήματά τους και σοκάρουν τους αντιπάλους τους.

Όλα αυτά τα έχει μεταφέρει, φυσικά, ο Πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες του, οι οποίοι θέλουν το «τρίποντο» και στη συνέχει να δουν το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ραφίνια, Σεμέντο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ.

Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Εμβιλά και Καμαρά, με τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα πλάγια. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης και στην κορυφή θα είναι ο Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρίστινσον, Τζολάκης, Σισέ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Τιάγκο Σίλβα και Χασάν. Εκτός έμειναν ο Ντρέγκερ και ο Μπρούνο.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Κυριακή (24/1)

19:30 ΠΑΟΚ -ΑΕΚ (Novasports 1)

15:00 Ατρόμητος – Ολυμπιακός (Novasports 1)

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (Novasports 2)

17:15 Παναιτωλικός -Λαμία (Novasports 3)

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News