Ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας η ΑΕΚ (0-1)

Ποδόσφαιρο
Ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας η ΑΕΚ (0-1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομερό γκολ από τον Ανσαριφάρντ-Με παίκτη λιγότερο από το 53' μετά την αποβολή του Ινσούα οι "κιτρινόμαυροι"...

Η κυνική ΑΕΚ με κλασική συνταγή Χιμένεθ και τρομερό γκολ του Ανσαριφάρντ πέρασε από τη Λαμία (0-1), κρατώντας εύκολα τη νίκη αν και έπαιζε με δέκα. Στο -11 από τον Ολυμπιακό η Ένωση.

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό πριν μερικές μέρες έγινε ξεκάθαρο πως ο Μανόλο Χιμένεθ θα επιδιώξει να εμφυσήσει μια νοοτροπία κυνισμού στην ομάδα του και αυτό ανεξάρτητα από την δυναμικότητα του αντιπάλου. Κόντρα στη Λαμία, αυτό επικυρώθηκε: δεν έχει σημασία αν απέναντι βρισκόταν μια πολύ κατώτερη ομάδα. Για μια ΑΕΚ που μέχρι πρότινως δεχόταν πανεύκολα γκολ από τον οποιοδήποτε αντίπαλο, το ζητούμενο πρωτίστως η ανασταλτική συνοχή και όχι το σκορ και το θέαμα.

Με αυτή τη λογική λοιπόν παρατάχθηκε η ΑΕΚ στη Λαμία και μάλιστα, με μερικές ηθελημένες απουσίες από την 11άδα καθώς οι Γκαρσία, Τσιγκρίνσκι και Μιτάι προφυλάχθηκαν ενόψει του απείρως πιο δύσκολου αγώνα με τον Άρη που ακολουθεί την προσεχή Πέμπτη. Η ομάδα του Χιμένεθ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη επίσκεψή της με αξιώσεις στην περιοχή της Λαμίας.

Για την ακρίβεια, όταν στο ένατο λεπτό ο Ανσαριφάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας με πλάτη στην εστία δεν έμοιαζε και τόσο απειλητικός. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να γυρίσει υπέροχα, να κάνει ένα ξαφνικό συρτό σουτ και να νικήσει τον Επασί, δείχνοντας πως κατέχει την αίσθηση του σκοραρίσματος περισσότερο από τον οποιονδήποτε στην ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά. η ΑΕΚ μπήκε σε μια διαδικασία διαχείρησης.

Η Ένωση έλεγχε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό, έχασε μερικές ευκαιρίες για το 0-2 αλλά χωρίς να πιέσει και το κυριότερο, χωρίς να επιδιώξει να πιέσει. Ήταν καλύτερη σε όλα τα επίπεδα, είχε αυτοπεποίθηση και εξαιρετική λειτουργία στο αμυντικό επίπεδο και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες σε σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Ινσούα είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 55', κράτησε «σβηστά» μέχρι το τέλος το προβάδισμα.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News