«Μπλόκο» στη βροχή: ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης «κόλλησαν» στο… μηδέν

Ποδόσφαιρο
«Μπλόκο» στη βροχή: ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης «κόλλησαν» στο… μηδέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νικητή και τέρματα το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε… φρένο στον Άρη, καθώς τον κράτησε στο… μηδέν για την 16η αγωνιστική της Super League.

Το τελικό 0-0 ήταν απόρροια και των δύσκολων συνθηκών, αφού το παιχνίδι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και σε ένα «βαρύ» αγωνιστικό χώρο.

Στους 33 βαθμούς ο Άρης σε 15 ματς, υποχρεώθηκε στην 3η ισοπαλία του φέτος και δεύτερη μακριά από το «Βικελίδης».

Στους 15 βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα σε 16 ματς, κέρδισε την 3η του ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα και στο πρώτο 20λεπτο ήλεγξε τον ρυθμό, έχοντας κατοχή μπάλας σε επίπεδα του 65%. Οι παίκτες του Μάντζιου έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή (κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα προτού βαρύνει πολύ το τερέν) «φλερτάροντας» με ένα γκολ, με εξαίρεση όμως ένα σουτ του Γκάνεα (13′), δεν κατάφεραν να φτιάξουν κλασικές φάσεις.

Αντιθέτως ο ΠΑΣ ήταν πιο απειλητικός όταν μετά το 15′  βγήκε μπροστά και κατάφερε εκμεταλλευθεί την αστάθεια της «κίτρινης» άμυνας που αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι έβρισκαν αρκετά κενά για σουτ με καλές προϋποθέσεις γύρω, αλλά και μέσα από την περιοχή. Στο 18′ (συρτό σουτ Καρτάλης), (27′ από το ύψος του πέναλτι σουτ Σιόντης).

Στο 33′ ο Άρης κατάφερε να σκοράρει με σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι, όταν του στρώθηκε η μπάλα μετά από γύρισμα του Σίλβα και ασταθή απόκρουση του Χουτεστιώτη. Τελικά ο διαιτητής Τσαγκαράκης αφού συμβουλεύθηκε το VAR, ακύρωσε το γκολ, καταλογίζοντας φάουλ του Μάνου πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο είχε γίνει πια πραγματική «λίμνη» με τις δύο ομάδες (και ειδικά τον σαφώς ποιοτικότερο Άρη) να δυσκολεύονται να αλλάξουν τρίτη μπαλιά.

Ο Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές νωρίς, ρίχνοντας στο 56′ τον Λόπεθ στο πλευρό του Μάνου και τον Σ0ύντγκρεν αντί του Γκάνεα (ο Σάκιτς άλλαξε πλευρά κι έγινε αριστερό μπακ).

Ο Άρης προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις, όπως βεβαίως και ο ΠΑΣ που είχε περιοριστεί σε περισσότερο παθητικό ρόλο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Οι «κίτρινοι» είχαν… υποψίες φάσεις με ένα σουτ με τον Μαντσίνι (57′) και μια κεφαλιά με τον Μπεναλουάν (61′), ενώ απείλησαν για πρώτη φορά μετά από πολύ ώρα με ένα σουτ του Μάνου (μέσα από την περιοχή) που λίγο έλειψε να μπει γκολ μετά τις κόντρες στα σώματα (μπλόκαρε ο Χουτεστιώτης).

Και εκεί που ο ΠΑΣ δεν φαινόταν σχεδόν καθόλου επιθετικά, είχε δύο μεγάλες στιγμές (75′ και 78′), με τον τερματοφύλακα του Άρη Ζακαρί Μπουσέ να λέει «όχι» με ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις. Στην πρώτη ο Γάλλος νίκησε σε τετ α τετ τον Κρίζμαν, ενώ στη δεύτερη έβγαλε σουτ του Παμλίδη με το ένα χέρι!

Στο 82′ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Εραμούσπε από σουτ του Μάνου, με τον διαιτητή να θεωρεί ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Στο 86′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία μεγάλη του στιγμή, με ένα σουτ του Μαντσίνι που έφυγε λίγο άουτ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89′ Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (75′ Λέο Μπατίστ), Παμλίδης (93′ Ελευθεριάδης), Κρίζμαν (90′ Κρίζμαν).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα (56′ Σούντγκρεν), Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι, Σίλβα (56′ Λόπεθ), Γκάμα (79′ Γκαρσία), Μάνος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News