Τα έφερε … τούμπα o Ατρόμητος, νίκησε 3-2 τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Τα έφερε … τούμπα o Ατρόμητος, νίκησε 3-2 τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 82΄όμως γύρισε το ματς στο φινάλε…

Έγκλημα και τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι το 82ο λεπτό της αναμέτρησης κρατούσε τη νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου αλλά εν τέλει «αυτοκτόνησε», πληρώνοντας ακριβά τα λάθη του και ηττήθηκε με 3-2!

Σε μια έδρα που παραδοσιακά του βάζει δύσκολα, ο ΠΑΟΚ έψαχνε αντίδραση αλλά και βαθμούς για να παραμείνει... ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Στον αντίποδα, ο γηπεδούχος Ατρόμητος εμφανίστηκε αποφασισμένος να «ρεφάρει» γκέλες και κακές εντυπώσεις, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Με διαρκή πίεση ψηλά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τα λάθη και τις αργές επιστροφές των «ασπρόμαυρων» που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον άξονα, ο Ατρόμητος προσπάθησε να βάλει με το... καλημέρα δύσκολα και είδε ακόμη και την τύχη να του χαμογελά, παρά το γεγονός πως βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κωτσόπουλος ανέτρεψε τον Σβαμπ, ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε πέναλτι αλλά ο Τζόλης που ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε.

Μέσα σε έξι λεπτά, όμως, ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε και ο 18χρονος από μοιραίος έγινε... ωραίος, «σερβίροντας» για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος νίκησε τον Γιαννιώτη για το 0-1 προτού αφήσει -λόγω τραυματισμού στον ώμο- τη θέση του στον Μανδά, στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή του Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος είχε ανακατέψει αρκετά την τράπουλα, προχωρώντας διαρκώς και σε εσωτερικές αλλαγές.

Στη σκακιέρα της τακτικής, ο Ατρόμητος έδειξε πως στόχευσε στα δεξιά του ΠΑΟΚ, ωστόσο, χωλαίνοντας στην κυκλοφορίας της μπάλας και εμφανίζοντας αδυναμίες στην επιθετική ανάπτυξη, δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε - φώναξε παρών. Από την άλλη, ο Δικέφαλος έβαλε κυρίως στο παιχνίδι του τον... ορεξάτο Τζόλη, δημιουργώντας ρήγματα στους Περιστεριώτες από τα αριστερά. Με το γκολ του Σφιντέρσκι να χωρίζει τις δύο ομάδς, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να... κλειδώσει το τρίποντο από το ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου, ωστόσο, Μουργκ και Σφιντέρσκι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μανδά, με τον Έλληνα πορτιέρε του Ατρομήτου να κρατάει «ζωντανή» την ομάδα του και να αποσοβεί δις τον κίνδυνο. Δεδομένης της αναποτελεσματικότητας του Δικεφάλου, όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν πιο ψυχωμένοι και εν τέλει η αλλαγή του Μουνίθ αποδείχθηκε «χρυσή» για τον Νταμίρ Κάναντι.

Με ένα «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαννούλη και «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ για το 1-1, ο οποίος πλήρωσε εκ νέου ακριβά την αναποτελεσματικότητά του, δίνοντας δικαιώματα στον αντίπαλο του. Άμεσα ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε αλλαγές μεσοεπιθετικά, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, με τους Ουάρντα και Λάμπρου να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στα «ασπρόμαυρα».

Με τον ΠΑΟΚ να λειτουργεί υπό τη πίεση του χρόνου καθώς ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας ισοδυναμούσε με... αυτοκτονία, δεύτερη συνεχόμενη, ο Ουρουγουανός έριξε στην επίθεση και τον Κρμέντσικ αλλά ένας παλιός γνώριμος του Περιστερίου, έμελλε να «πληγώσει» Ατρόμητο και Κάναντι, με τον Ουάρντα να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νινούα.

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ μοίραζε απλόχερα... δώρα, ο Ατρόμητος το εκμεταλλεύτηκε άψογα. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Χαρίση να «σκοτώσει» την πρώην ομάδα του για το 2-2 σε ένα «τρελό» 45λεπτο με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων. Ο επίλογος γράφτηκε στο 92' με μια υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων... Στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Νάτσος έδωσε τη χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ και το τρίποντο στην ομάδα του.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News