Νίκη… ανάσα: Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε, αλλά επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού

Ποδόσφαιρο
Νίκη… ανάσα: Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε, αλλά επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γαλανόπουλος το «χρυσό» γκολ της «Ένωσης»

Τους τρεις βαθμούς, που τόσο είχε ανάγκη, κατέκτησε η ΑΕΚ στο σημερινό ματς με τον Παναιτωλικό, του οποίου επικράτησε 1-0.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν ενθουσίασε με την απόδοση της, όμως είχε την ουσία και επιπλέον κράτησε το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά φέτος.

Ο Γαλανόπουλος πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, μετά από όμορφη ομαδική ενέργεια και ασίστ από τον Μάνταλο.

Περίπου σαν κανονική ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο η ομάδα του Χιμένεθ. Θέλοντας να βγάλουν εγωισμό, οι «κιτρινόμαυροι» στρίμωξαν από νωρίς τον Παναιτωλικό. Πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο τον είχαν ήδη απειλήσει δυο φορές (με εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς και άστοχο σουτ του Γκαρσία). Αν και εγκαταστάθηκαν νωρίς λοιπόν έξω από την περιοχή -με ζωηρό τον Μάνταλο και τον Γκαρσία να μοιάζει ένα κλικ πάνω από συμπαίκτες και αντιπάλους- χρειάστηκε μια λάθος ενέργεια αντιπάλου (ανάποδη κεφαλιά του Λιάβα) για ν’ αγγίξουν το γκολ.

Αυτό αποδείχθηκε όμως ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Όχι επειδή η ΑΕΚ ήταν τόσο πιεστική -αντιθέτως ο Παναιτωλικός ισορρόπησε μετά από ένα σημείο και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Αλλά επειδή φαινόταν ότι κάποια ατομική έκλαμψη ποιότητας των γηπεδούχων θα ήταν αρκετή για να προηγηθούν. Αυτό συνέβη λοιπόν λίγο πριν το ημίχρονο όταν ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε μια πάσα του Μπακάκη (που μάλλον προοριζόταν για σουτ) και με ψυχραιμία σέρβιρε το γκολ στον Γαλανόπουλο.

Όσο ιδανικά τελείωσε όμως το πρώτο μέρος για την ΑΕΚ, τόσο άδοξα ξεκίνησε το δεύτερο. Κι αυτό διότι ο Γκαρσία τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση και χρειάστηκε να δώσει τη θέση του στον Λιβάγια. Αυτό -έστω και από σπόντα- θα μπορούσε να βγει σε καλό για την «Ένωση»: Όμως ο Κροάτης (στην πρώτη επαφή του με την μπάλα) χαράμισε πάνω στον Κνετ το… μισό γκολ που του προσέφερε ο Μάνταλος. Θα μπορούσε, μάλιστα, το πράγμα να στραβώσει και πάλι από το πουθενά για τους κιτρινόμαυρους: Όταν η ασυνεννοησία Τσιγκρίνσκι-Νεντελτσιάρου δεν έγινε… ασίστ για τον Ντάλσιο, επειδή εκείνος πλάσαρε χαλαρά στον Αθανασιάδη.

Αφού τη γλίτωσε λοιπόν εκεί (και αφού ο Ολιβέιρα σε μια ακόμα φάση που θα μπορούσε να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή, έκανε μια ενέργεια παραπάνω και κόπηκε) η ΑΕΚ άρχισε να αγχώνεται. Όσο περνούσε η ώρα -και όπως έδειχναν και οι αλλαγές του Χιμένεθ- προτεραιότητά της ήταν πλέον να προστατεύσει το σκορ. Και παρόλο που αυτή δεν έμοιαζε ασφαλής επιλογή με τη φετινή εικόνα της άμυνάς της, το κατάφερε. Διότι έστω και με άγχος, μπόρεσε για πρώτη φορά φέτος να… μην πανικοβληθεί και να φτάσει χωρίς μεγάλους κινδύνους εντέλει στην απαραίτητη νίκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News