«Μοιρασιά» στο ντέρμπι: Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

Ποδόσφαιρο
«Μοιρασιά» στο ντέρμπι: Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κατακόρυφο η αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (1-1), στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής, με τον τραγικό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ να επηρεάζει την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών. 

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τον Βρουσάι, όμως η «Ένωση» πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε με σκόρερ τον Σιμόες.

Το παιχνίδι κράτησε την αγωνία μέχρι το φινάλε, με την ομάδα του Μαρτίνς να απειλεί για το γκολ της νίκης στην τελευταία φάση.

Με μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ, στο πρώτο δοκάρι, που την χρησιμοποιεί αρκετά απέναντι στον Ολυμπιακό απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό η ΑΕΚ αλλά η γυριστή κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία ήταν πάνω στον Σα. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Λιβάι Γκαρσία να εκτελεί δυνατά το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και τον Ελ Αραμπί να διώχνει με ρίσκο! Το ματς είχε κακό ρυθμό, οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ και ο τραγικός αγωνιστικός χώρος δεν βόλευε σε καμία περίπτωση να υπάρξει καλύτερα κυκλοφορία της μπάλας και κάθετο ποδόσφαιρο. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, πάντως, ανήκε στον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά στο 18' και να υποχρεώνει τον Τσιντώτα σε μεγάλη επέμβαση για να μείνει το ματς ως είχε.

Τα λεπτά παρνούσαν, το ματς γινόταν ολοένα και χερότερα αλλά ο Λιβάι Γκαρσία στο 35ο λεπτό λίγο έλειψε για δεύτερη σερί αγωνιστική να σκοράρει με κόρνερ αλλά ο Εμβιλά έδιωξε πάνω στη γραμμή, στερώντας του το γκολ! Το ματς είχε γίνει σκληρό και κακό, τα λάθη συνέχιζαν να γίνονται το ένα μετά το άλλο και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε όπως ήταν λογικό με τα πάντα να είναι στο... μηδέν! Οι δύο προπονητές έβλεπαν πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και προσπάθησαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην ανάπαυλα. Ο μεν Καρέρα έβαλε τον Ολιβέιρα στη θέση του... εγκλωβισμένου Ανσαριφάρντ, ο δε Μαρτίνς τους Φορτούνη, Καμαρά στις θέσεις των Μασούρα και Τιάγκο Σίλβα που δεν βοήθησαν καθόλου.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς έκαναν πιο κινητικό τον Ολυμπιακό, που έπαιζε καλύτερα και είχε τον έλεγχο. Στο 52' οι Πειραιώτες απείλησαν όταν ο Βρουσάι πάτησε στον Εμβιλά που του είχε κάνει το overlap και γύρισε στον Ελ Αραμπί που σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω από την εστία. Οι ερυθρόλευκοι είχαν χτυπήσει το... καμπάνακι, οι κιτρινόμαυροι δεν το άκουσαν και πέντε λεπτά αργότερα βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Μετά από ωραία κυκλοφορία, ο Μπουχαλάκης έσπασε άψογα στον Βρουσάι, που με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ, με το γκολ να μετράει σωστά μετά την εξέταση του VAR!

Η ΑΕΚ έπρεπε να βγάλει αντίδραση και το έκανε. Το γκολ έφτιαξε το ματς, βελτίωσε τον ρυθμό και έκανε την ΑΕΚ να βγει μπροστά για να βρει την ισοφάριση. Στο 63' ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε άλλη μια στατική φάση καταπληκτικά, με τον Κρίστισιτς να παίρνει το... ριμπάουντ από την ασταθή επέμβαση των Πειραιωτών αλλά να σουτάρει άουτ από τα 6-7 μέτρα! Τέσσερα λεπτά μετά ο Ολυμπιακός έφτιαξε δύο φάσεις σε λίγα δευτερόλεπτα αλλά ο Χολέμπας αρχικά έκανε κακό, δυνατό, γύρισμα στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί και στα... καπάκια ο Φορτούνης έκανε την προσποίηση αλλά πλάσαρε άουτ από τα όρια της περιοχής, ψάχνοντας το απέναντι παραθυράκι.

Ο Μάνταλος στο 69' έφτασε κοντά στο γκολ με ωραίο σουτ αλλά ο Σα με μεγάλη επέμβαση του το στέρησε, με τον Καρέρα να κάνει τριπλή αλλαγή στη συνέχεια περνώντας τους Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και Παουλίνιο στο ματς και βγάζοντας από αυτό τους Κρίστισιτς, Λιβάγια και Μπακάκη. Η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική, έψαχνε το γκολ και τελικά τον βρήκε. Ο Σισέ και οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν ένα ακόμη κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ξανά μαεστρικά ο Λιβάι Γκαρσία και ο Σιμόες νίκησε τον Εμβιλά στον αέρα, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά στο 80'!

Το ματς είχε πάρει φωτιά, οι δύο ομάδες έδειχναν πως δεν ήθελαν να συμβιβαστούν με τον βαθμό αλλά δεν είχαν καλές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου! Ούτε ο Τάνκοβιτς στο 90ο λεπτό και από τα 5 μέτρα που σούταρε άουτ από τα 5 μέτρα, με τον αγωνιστικό χώρο να του παίζει άσχημο παιχνίδι και να χαλάει το στρώσιμο του Λιβάγι Γκαρσία, με τον Εμβιλά να βλέπει τον Τσιντώτα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων τον Τσιντώτα να του βγάζει την κεφαλιά για το τελικό 1-1.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (71’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Λόπες (86’ Ινσούα), Κρίστισιτς (70’ Σάκχοφ), Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (71’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Τιάγκο (46’ Καμαρά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46’ Φορτούνης), Βρουσάι (82’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News