ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2: "Πράσινο" το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2: "Πράσινο" το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο γκολ στο α' ημίχρονο το "τριφύλλι", ξύπνησε αργά η Ένωση

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ (τυπικά γηπεδούχος) και στον Παναθηναϊκό είχε χρώμα "πράσινο", με το "τριφύλλι" να επικρατεί με σκορ 1-2, αξιοποιώντας την υπεροχή του στο α' ημίχρονο, όταν και σημείωσε και τα δύο γκολ που του χάρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Μαουρίσιο εντελώς μόνο με το τέρμα να στέλνει άουτ τη μπάλα.

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 34ο λεπτό με τον Μακέντα, μετά από ωραία συνεργασία με τον Χατζηγιοβάνη και πλασέ στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Στο 38’ ο Χατζηγιοβάννης βρέθηκε τετ α τετ αλλά ο Τσιντώτας ενήργησε σωστά με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, με την άμυνα της Ένωσης να βρίσκεται σε τρικυμία. Ο Ζαγαρίτης έκανε μία υπέροχη ατομική προσπάθεια, απέφυγε εξαιρετικά τον Βασιλαντωνόπουλο και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κουρμπέλη που νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-2.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα, ενώ σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχαν φάσεις. Πάντως, στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ξύπνησε, μείωσε σε 1-2 και είχε και φάσεις για να ισοφαρίσει.  

Το 1-2 ήρθε στο 87ο λεπτό με τον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Παουλίνιο και την αδυναμία του Πούγγουρα να απομακρύνει την μπάλα, νικώντας τον Διούδη με κοντινό σουτ.

Η Ένωση προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 89' ο Σένκεφελντ πρόλαβε τον Λιβάγια πριν πλασάρει τον Διούδη, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Χνιντ πέρασε πάνω από την εστία.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς (46’ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (71’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (87’ Χουάνκαρ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News