Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 1-2 τον Απόλλων Σμύρνης

Ποδόσφαιρο
Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 1-2 τον Απόλλων Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν στη «μάχη» των νεοφώτιστων

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε… σεφτέ στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας 1-2 του Απόλλων Σμύρνης στη «μονομαχία» των νεοφώτιστων.

Πρόκειται για το εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, καθώς οι δύο ομάδες είχαν ξεκινήσει με καθυστέρηση την προετοιμασία τους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς όπως έχουν κάνει σε όλα τα φετινά παιχνίδια και στο πρώτο δεκάλεπτο πάτησαν δύο φορές περιοχή. Στη φάση μάλιστα του 7ου λεπτού αν το πλασέ του Ελευθεριάδη μετά από σέντρα του Σάλιακα δεν ήταν άτσαλο από τη μικρή περιοχή, τότε θα είχε πάρει από νωρίς το προβάδισμα.

Η ομάδα του Γιαννίκη συνέχισε να πιέζει, να έχει την κατοχή της μπάλας που άγγιξε στο πρώτο ημίωρο ακόμα και το 70%, να πατάει περιοχή και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 18’ όταν ο Φατιόν πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σάλιακα έξω από την περιοχή. 

Η ανωτερότητα του ΠΑΣ Γιάννινα σφραγίστηκε στο 44ο λεπτό, οπότε η ομάδα του Γιαννίκη πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Κριζμάν έπιασε έναν κεραυνό, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κότσαρη αλλά έφτασε στον Παμλίδη που με κεφαλιά ανενόχλητος άνοιξε λογαριασμό για τους Γιαννιώτες. Η ομάδα του Παράσχου όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είδε τον ΠΑΣ να φτάνει σε ακόμα ένα τέρμα. Ο Λεό με ωραία ενέργεια από αριστερά βρήκε τον Κριζμάν, εκείνος αφού πέρασε την μπάλα από τον Τσαμπούρη έστρωσε στον Ελευθεριάδη που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε σπουδαία ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς. Ο Κάργας ανέτρεψε τον Μουνιέ στην περιοχή, ο Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα στο 48’ αλλά ο Φατιόν που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα περιστέρια. Η ομάδα του Παράσχου ανέβηκε και προσπάθησε να βρει δίχτυα, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 68’ όταν ο Μουνιέ εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Χουτεσιώτης στην επέμβαση του αγώνα σηκώθηκε στο παράθυρο και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 78’ ο Απόλλων μπόρεσε να μειώσει, όταν ο Μουνιέ γέμισε στην περιοχή βρήκε τον Ντάουντα, οι κόντρες ευνόησαν τον Ιωαννίδη που είχε μόλις περάσει στο ματς που εκτέλεσε σωστά τον Χουτεσιώτη για να μειώσει σε 2-1. 

Το ματς έγινε ροντέο με τον Απόλλωνα στις καθυστερήσεις να χάνει τεράστια ευκαιρία να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Σάλιακας έκανε λάθος πιεζόμενος, έστειλε την μπάλα επικίνδυνα στον Χουτεσιώτη που μπλόκαρε, με τον Βάτσιο να δείχνει έμμεσο. Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που προσπάθησε να σκοράει, αλλά ο Χουτεσιώτης του έβαλε «στοπ» και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο τρίποντο στην χρονιά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης (46’ Βερχουλστ), Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Βιτλής (46’ Μουνιέ), Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Φατιόν (70’ Κολ), Φερνάντεθ (46’ Ντάουντα),Τσιλούλης (76’ Ιωαννίδης), Μπετινέλι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πέιρμσαν, Παμλίδης, Κάστρο, Σιόντης (90’ Εραμούσπε), Ελευθεριάδης (Καρτάλης), Κρίζμαν (76? Μπρέμερ), Λεό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News