Με πρωταγωνιστή τον Μπαράλες ο Αστέρας πέρασε από τη Λάρισα

Ποδόσφαιρο
Με πρωταγωνιστή τον Μπαράλες ο Αστέρας πέρασε από τη Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε 3-1 εκτός έδρας…

Ήταν καλύτερος και κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης! Με δύο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες (42’, 75’) και ένα του Λουίς Φερνάντεθ οι Αρκάδες επικράτησαν δίκαια 3-1 της ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» και επέστρεψαν στις νίκες, μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ήταν πιο συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο, έψαξε με μεθοδικότητα τα γκολ και εκμεταλλευόμενη τις στιγμές της πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Στο 42’ ο Κώτσιρας από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Μπαράλες με μια πανεύκολη κεφαλιά για τα δικά του δεδομένα άνοιξε το σκορ, ενώ στο 75’ από μεγάλο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, οι Τιλίκα και Λουίς Φερνάντεθ συνεργάστηκαν, ο πρώτος έδωσε την ασίστ στον Αργεντινό επιθετικό, που με απλό πλασέ δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το 0-2.

Ο Μούζεκ με κεφαλιά μείωσε προσωρινά σε 2-1, αλλά ο Λουίς Φερνάντεθ στο 94’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-3).

Οι Αρκάδες έφτασαν πλέον στους 7 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε στον 1 από την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ιδιαίτερα νευρικό το ματς στα πρώτα του λεπτά και για τις δύο ομάδες, με τον Αστέρα παραλίγο να το πληρώσει, όταν ο Πασαλίδης γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στον Παπαδόπουλο κι εκείνος με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ. Από τη στατική φάση, μάλιστα, ο Πινακάς απείλησε τον Αστέρα, αλλά στο πλασέ του είχε απάντηση και πάλι ο Παπαδόπουλος.

Όσο περνούσε η ώρα, οι Αρκάδες έφερναν το ματς στα μέτρα του και στο 37’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Σουάρεθ να πιάνει την κεφαλιά από σέντρα του Τασουλή, με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Νάγκι. Τελικά, ο Αστέρας βρήκε το γκολ που έψαχνε, με τον Κώτσιρα στο 42’ να κάνει τη σέντρα και τον Μπαράλες να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, νικώντας τον Νάγκι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Πλατέλλα να κάνει την κάθετη για τον Τόρζε, ωστόσο το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, ενώ στο 70’ από στατική φάση ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε μία εκπληκτική επέμβαση. Κι αφού η ΑΕΛ δεν βρήκε γκολ, το πέτυχε ο Μπαράλες. Στο 75’ έγινε το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Τιλίκα συνεργάστηκε με τον Λουίς Φερνάντεθ και ο Μπαράλες είχε «ευχαριστώ», πετυχαίνοντας ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του, με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η ΑΕΛ έδειξε αντίδραση στο 89’ με τον Μούζεκ να συνδέεται με τα δίχτυα από κεφαλιά που κέρδισε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, διαμορφώνοντας το 1-2, ωστόσο ο Αστέρας και πάλι είχε… απάντηση. Μπόρχα και Λουίς Φερνάντεθ συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με απλό πλασέ έγραψε το τελικό 3-1.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (71΄Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ, Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (71΄Νικολιάς), Μιλοσάβλιεβιτς (85΄Γλυνός), Τόρζε (55΄Τρούγιτς), Πινακάς, Πλατέλλας (85΄Ζαχαράκης)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Τασούλης, Μουνάφο (72΄Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Κρέσπι (88΄Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (61΄Τιλίκα), Ριέρα (61΄Λουίς Φερνάντεθ), Μπαράλες (89΄Ορόσκο).

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News