Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Με «χρυσό» σκόρερ τον Γκάμα

Ποδόσφαιρο
Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Με «χρυσό» σκόρερ τον Γκάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν, αλλά πήραν το «τρίποντο»

«Ίδρωσε», αλλά πήρε τη νίκη ο Άρης κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας με 1-0 στο ματς της 5ης αγωνιστικής.

«Χρυσός» σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς ο Μπρούνο Γκάμα, που έδωσε τη λύση για ακόμη μία φορά.

Ο Γιώργος Παράσχος ήξερε πως έπρεπε να περιορίσει τα ατού του Άρη στη μεσοεπιθετική γραμμή και από το ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε αρχικά με πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου και στη συνέχεια με διπλή ζώνη άμυνας να τους κόψει τον ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, έδειχναν υπομονή στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν κατάφερναν να απειλήσουν παρότι...τριγυρνούσαν γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Καλή αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων, με το ματς να έχει αρκετά σκληρά και δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές και τέσσερις κίτρινες κάρτες στο πρώτο μέρος.

Αν μια ομάδα μπορούσε να βρει γκολ αυτή ήταν ο Άρης και τελικά έγινε σε μια ανύποπτη φάση, με τους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης να υποπέπτουν σε μια σωρεία λαθών. Αρχικά, ο Ντομίνγκες άργησε να βγει πρώτος στην μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Μπερτόγλιο να ρολάρει πάνω του, αυτός έσπασε στον Γκάμα που είχε ξεχαστεί από τον Μπαξεβανίδη και ο εξτρέμ του Άρη έκανε ωραίο πλασέ για να νικήσει τον Κότσαρη που είχε αργή αντίδραση (1-0). Ο Απόλλων χτυπήθηκε σε ένα ακόμα ματς από τραυματισμό, με τον Φατιόν να αποχωρεί μετά από χτύπημα του αντιπάολου πορτιέρε σε έξοδό του, με τους παίκτες του Παράσχου να αγγίζουν το γκολ στις καθυστερήσεις μετά το γύρισμα του Φερνάντεθ στην περιοχή αλλά τον Χουχούμη να κάνει κάκιστο τελείωμα με το κακό δεξί του πόδι από πλεονεκτική θέση.

Συντηρητικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες στην επανάληψη, ο μεν Άρης να κρατήσει το προβάδισμα και αν βρει το γκολ μπροστά να καθαρίσει την... μπουγάδα, ο δε Απόλλων να μην δεχτεί γκολ και να ψάξει στο τελευταίο 20λεπτο την ισοφάαριση. Ο Παράσχος φρέσκαρε την ενδεκάδα του με τους Μουνιέ και Ντάουντα, η Ελαφρά Ταξιαρχία έγινε πιο επιθετική και άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Το εξαργύρωσε αυτό με γκολ στο 70ο λεπτό με άψογο πλασέ του Σλίβκα από τα όρια της περιοχής. Ένα γκολ που μετά την εξέταση του VAR δεν μέτρισε, όμως, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Μουνιέ ήταν ένα παπούτσι πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι, έβγαζαν διάθεση και ποιότητα μπροστά και δυσκόλευαν τους γηπεδούχους. Ο Καραντώνης έπαιζε... έδρα και έδινε αρκετά φάουλ στους γηπεδούχους που έπαιρναν ανάσες και κρατούσαν τον Απόλλωνα έξω από την περιοχή τους. Ο Άρης απείλησε με τον Ματίγια στο 81' αλλά ο Κότσαρης το... έβγαλε και δύο λεπτά μετά μπήκε «μπαρούτι» στο ματς όταν ο Μουνιέ έπεσε στην περιοχή από κάτι σαν φράγμα του Δεληζήση, άπαντες φώναξαν από τους φιλοξενούμενους για πέναλτι αλλά μετά από εξέταση της φάσης στο VAR ο Καραντώνης έδωσε οφσάιντ στον Γάλλο εξτρέμ ξανά για ένα παπούτσι! Τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων βρήκαν τους κυανόλευκους να πιέζουν, να ζητάνε δύο φάουλ το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έξω από την περιοχή αλλά να μην τα παίρνουν και να μένουν με το... γαμώτο (για την προσπάθειά τους) στο τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη, που δεν κράτησε ούτε μισό λεπτό έξτρα παρά την διπλή αλλαγή των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις που «έφαγε» ένα και παραπάνω λεπτό!

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Τζέγκο (57’ Λούκας Σάσα), Ματίγια (93’ Μάνος), Μπερτόγλιο (93’ Μπαγκαλιάνης), Ματέο Γκαρσία (75’ Μαντσίνι), Γκάμα (75’ Κάτσε), Λόπεθ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62’ Ντάουντα), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Βιτλής (90’ Ιωαννίδης), Μπαξεβανίδης, Φατιόν (45’ Τσαλμπούρης), Σλίβκα, Μπεντινέλι (90’ Κόλ), Μαρκ Φερνάντεθ (62’ Μουνιέ), Τσιλούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News