Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: «Τρίποντο» με νέα ανατροπή οι Θεσσαλοί

Ποδόσφαιρο
Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: «Τρίποντο» με νέα ανατροπή οι Θεσσαλοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαριέντος και Ουάρντα πέτυχαν τα γκολ της νίκης

Δεύτερη σερί νίκη για τον Βόλο, που επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα με ανατροπή, όπως είχε κάνει και στο Περιστέρι.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το… καλημέρα χάρη στο τέρμα του Παμλίδη, όμως οι Θεσσαλοί είχαν τις «απαντήσεις» στην επανάληψη με Μπαριέντος και Ουάρντα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, αφού στην πρώτη «κατεβασιά» τους ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 3’, ο Σιόντης σέντραρε από δεξιά και βρήκε τον Παμλίδη, ο οποίος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και εκτέλεσε με τη μία για το 0-1.

Μετά το γκολ, οι παίκτες του Βόλου αφυπνίστηκαν και επιχείρησαν να ανταποδώσουν. Στο 8’, ο Μαρτίνες σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ. Ο ΠΑΣ είχε δύο ακόμα καλές στιγμές, με τα σουτ των Πέερσμαν (10’) και Παμλίδη (12’), ωστόσο το πρώτο έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ενώ το δεύτερο κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Στο 23’, οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ουάρντα, ωστόσο το τέρμα του Αιγύπτιου ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR, καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ του Δουβίκα σε αντίπαλο αμυντικό.

Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ψάχτηκαν μέσω αντεπιθέσεων και θα μπορούσαν να φτάσουν στο 0-2 στο 35’, αλλά ο Κριζμάν νικήθηκε από τον Γκαραβέλη σε τετ-α-τετ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 43’, όμως το σουτ του Δουβίκα έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο είχε εντελώς διαφορετική μορφή, με τους Βολιώτες να μπαίνουν με επιθετικές διαθέσεις. Η ομάδα του Λόπεθ ανέβασε την πίεσή της κι έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο ήρθε στο 55’, με τον Ουάρντα να κερδίζει πέναλτι, καθώς η κεφαλιά που επιχείρησε, βρήκε στο χέρι του Σάλιακα. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαριέντος, που ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 65’, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά ο αμαρκάριστος Δουβίκας αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι. Από την άλλη, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ζωήρεψε και είχε την ευκαιρία για το 1-2, με την κεφαλιά του Παντελάκη να σταματάει πάνω στη γραμμή από τον Δουβίκα.

Η ανατροπή του Βόλου ολοκληρώθηκε στο 77’, με τον Μπαριέντος να εκτελεί κόρνερ και τον Ουάρντα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Στα τελευταία λεπτά, οι Γιαννιώτες επιχείρησαν να ανταποδώσουν, ωστόσο σπατάλησαν την καλύτερη στιγμή τους, αφού στο 88’ ο αμαρκάριστος Ελευθεριάδης αστόχησε σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Κάπως έτσι το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων έμεινε μέχρι το τέλος και χάρισε στην ομάδα του Λόπεθ την 3η φετινή νίκη σε 5 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας (3-1-1).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης (37’ Περέα), Μπαριέντος, Ουάρντα, Μαρτίνες (92’ Νίνης), Δουβίκας (80’ Κιάκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σωτήρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (89’ Μπρένερ), Εραμούσπε, Παντελάκης, Πέερσμαν, Καρτάλης (82’ Ελευθεριάδης), Φάμπρι, Σιόντης (81’ Ντομίνγκεθ), Νάουμετς (61’ Λεό), Κριζμάν, Παμλίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News