Πρωτάθλημα, κορωνοϊός και αλλαγές

Απόψεις
Πρωτάθλημα, κορωνοϊός και αλλαγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στατιστικά της Superleague δείχνουν στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ότι μία στις δύο ομάδες κάνει πέντε αλλαγές ανά παιχνίδι - Μισό μισό ο ΟΦΗ με 5 και 4

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο των νέων αναγκών που επιφέρει η κρίση του κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο. Πέρα από τις «αλλοιώσεις» της έδρας που έχει χάσει τη δυναμική της από την απουσία των φιλάθλων και τις οικονομικές επιπτώσεις από όλο το φάσμα - «άδειασμα» που δημιουργούν οι κενές κερκίδες, γίνεται εμφανής η μη ολοκληρωμένη προετοιμασία των ομάδων από τις επίδραση του «lockdown», από την περυσινή έως την τωρινή αγωνιστική περίοδο.

Τα στατιστικά στοιχεία του πρωταθλήματος της Super League  όπως και των άλλων ευρωπαϊκών, το δείχνουν μέσα από τη δυνατότητα που -καλώς- δόθηκε για τις πέντε αλλαγές ανά παιχνίδι.

Στη Superleague το συμπέρασμα ως τώρα είναι ότι στις μισές σχεδόν περιπτώσεις οι ομάδες εξαντλούν τις αλλαγές που δικαιούνται. Από τις 46 περιπτώσεις, 23 παιχνίδια δηλαδή επί δύο ομάδες στο κάθε παιχνίδι, στις 22 έγιναν πέντε αλλαγές. Στον ΟΦΗ οι πέντε  αλλαγές αξιοποιήθηκαν στα δύο πρώτα ματς, ενώ την τρίτη και την τέταρτη αγωνιστική ο Σίμος… αρκέστηκε στις τέσσερις.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας:

Με δεδομένο ότι κάθε ομάδα έχει δικαίωμα τριών διακοπών για αλλαγές, έχουμε αρκετές στο ημίχρονο, όπου δεν λογίζεται σαν διακοπή, αρκετές ταυτόχρονες, να μπαίνουν δύο μαζί δηλαδή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι αλλαγές εξαντλούνται στο τέλος του αγώνα για καθυστέρηση ή αλλαγή του ρυθμού.

Οι αλλαγές στους 23 αγώνες μέχρι τώρα: 5 αλλαγές: 22 φορές - 4 αλλαγές: 18 φορές - 3 αλλαγές: 5 φορές - 2 αλλαγές: 1 φορά

Οι αλλαγές που έχουν κάνει ως τώρα οι ομάδες: ΑΕΚ (5-4-4), ΑΕΛ (5-5-4), Απόλλων Σμύρνης (4), Άρης (5-5-4-3), Αστέρας Τρίπολης (5-5-4), Ατρόμητος (5-5-5-5), Βόλος (4-4-3-3), Λαμία (5-5-4-3), Ολυμπιακός (5-5-2), ΟΦΗ (5-5-4-4), Παναθηναϊκός (5-4-3), Παναιτωλικός (5-5-4-4), ΠΑΟΚ (5-5-4-4), ΠΑΣ Γιάννινα (4-4)

Δυο στατιστικά του ΟΦΗ από την 4η αγωνιστική:

-8 έγιναν οι διαδοχικές επισκέψεις του ΟΦΗ στην Τούμπα για πρωτάθλημα και Κύπελλο, που δέχεται τουλάχιστον τρία γκολ από τον ΠΑΟΚ.

-1800 παθητικό έφτασε ο ΟΦΗ, όταν ο Σφιντέρσκι διαμόρφωνε το σκορ σε 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Έχει δεχτεί πλέον 1801 γκολ σε 1362 αγώνες, ενώ έχει πετύχει 1698

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News