Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: Κέρδισε αυτός που βρήκε το γκολ!

Ποδόσφαιρο
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: Κέρδισε αυτός που βρήκε το γκολ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλές ευκαιρίες με κορυφαίο αλλά και μοιραίο τον Καρλίτος για τους "πράσινους"...

Αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, που έχασε με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πρώτο φετινό ματς των δύο ομάδων για το νέο πρωτάθλημα.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή σημείωσε ο Ριέρα με ωραία ενέργεια και εκτέλεση με το αριστερό, μετά από ασίστ του Τιλίκα στο 73ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να έχουν και δοκάρι δέκα λεπτά μετά, σε σουτ «φωτοβολίδα» του Τασουλή, όντες ανώτεροι συνολικά στην επανάληψη!

Αντιθέτως, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να είχε προηγηθεί εκείνο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο κυριάρχησαν μετά το… μουδιασμένο ξεκίνημα, καθώς ο Καρλίτος είχε… κέφια και έφτιαξε φάσεις για γκολ, ενώ ο ίδιος είχε και δοκάρι με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 26ο λεπτό…

Ο Αστέρας απείλησε πρώτος, μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Αλί Μπαμπά να βγαίνει «φάτσα» με τον Διούδη, αλλά τον δεύτερο να βάζει το πόδι του στο σουτ που δέχθηκε και τον Βέλεθ να διώχνει στη συνέχεια προ της τελικής γραμμής!

Ενώ στο 9’ήταν η σειρά του Ριέρα να δοκιμάσει να νικήσει τον Διούδη, με δυνατό σουτ στο «κεφάλι» της μεγάλης περιοχής, αλλά τον γκολκίπερ των «πράσινων» να του λέει «όχι», αποκρούοντας εντυπωσιακά με γροθιές.

Αφού «σπατάλησε» ένα 20λεπτο, η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος κατάφερε να βρει καλύτερη «χημεία», μείωσε αισθητά τους χώρους και σταδιακά ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»…

«Μπροστάρης» για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν άλλος από τον Καρλίτος, ο οποίος ήταν μέσα σε όλες τις «καλές» φάσεις. Ο Ισπανός επιθετικός είχε και αδύναμη κεφαλιά στο 18’, μια εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου οκτώ λεπτά μετά ενώ πρωταγωνίστησε και στην μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, στο 29’.

Όταν από δική του επέλαση από αριστερά και σέντρα ακριβείας, ο Παπαδόπουλος «έβγαλε» εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σαβιέρ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ήταν ο Καρλίτος εκείνος που απέτυχε να πετύχει το 0-1, σουτάροντας πάνω στον Πασαλίδη, που έδιωξε στη γραμμή!

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε κάπως, με ένα ακόμα εντυπωσιακό σόλο του Καρλίτος να στο 41ο λεπτό μην μετουσιώνεται σε γκολ όμως, αφού αντί για σουτ εκείνος επέλεξε να πασάρει στον Μακέντα, με τον Πασαλίδη να προλαβαίνει να απομακρύνει.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, με τα στατιστικά να «γράφουν» 3-7 τελικές, 2-5 σουτ εντός εστίας και 47%-53% κατοχή της μπάλας.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Άλβαρεθ (71’ Τασουλής), Μπελόκ (56’ Βαλιέντε), Μουνάφο (72’ Μπ. Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά (56’ Τιλίκα), Κρέσπι (90’+3’ Γκαρσία), Ριέρα, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86’ Ζαγαρίτης), Σερπέζης (60’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης (70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σαβιέρ (71’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News