Super League

Ο Κούγιας ξεκαθάρισε πως αν γίνει αναδιάρθρωση δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα

«Να μην κάνει καμία… ταρζανιά η ΕΠΟ» είπε ο Μπέος…

Εξερχόμενος της αίθουσας της Super League ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και τόνισε πως αν η ΕΠΟ δεν σεβαστεί την απόφαση της λίγκας τότε το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αφού όλες οι ομάδες αποφάσισαν να καταθέσουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών τους.

Χαρακτηριστικά τόνισε: "Είναι ιστορική απόφαση, καθώς παρά τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν εμφανίσθηκε μια θέση υπευθυνότητας εκ μέρους των ιδιοκτητών και των εκπροσώπων των ΠΑΕ. Είναι σημαντικό ότι ήταν εδώ και ιδιοκτήτες και όχι μόνο εκπρόσωποι. Η απόφαση που ελήφθη έλαβε υπόψιν και το νόμο Αυγενάκη. Τα λάβαμε σοβαρά υπόψιν. Όχι μόνο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα μας αλλά υπήρξε και τεράστια οικονομική αιμορραγία των ΠΑΕ. Υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Δεν ήταν μια φαρσοκωμωδία ότι αυτό το πρωτάθλημα γινόταν για τα μάτια του κόσμου. Και αποφασίσαμε με ψήφους 13 έναντι 1 (του Πανιωνίου) ότι δεν καταργούμε την προκήρυξη μας.

Είπαμε ότι αν η ΕΠΟ δεν λάβει υπόψιν την απόφαση μας δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα και αμμέσως μόλις κάνει το ατόπημα αυτό θα καταθέσουμε τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα επανόδου σε άλλη απόφαση".

Μήπως έτσι καταργείται η ομοσπονδία;

"Η ομοσπονδία δεν έχει καμία δουλειά, είναι για το ερασιτέχνικο ποδόσφαιρο. Όπου το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό ακόμα και την ομοσπονδία τη διοικεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ελληνικό ποδόσφαιρο και ομοσπονδία δεν υπάρχει χωρίς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν δεν υπήρχαν οι μεγάλες ομάδες να δίνουν συνολικά 11 εκατ. το χρόνο δεν θα υπήρχε ελληνική ομοσπονδία. Αυτό που έγινε όπου οι διοργανώσεις της Super League 2 και της Football League έπαιρναν αποφάσεις για τη Super League δεν θα γίνει ξανά.

Αυτό που δεν έχει υπολογίσει κάποιος είναι πως η προκήρυξη μας αναφέρει πως μια ομάδα θα πέσει ή θα ανέβει μέσω μπαράζ. Άκουσα ότι ο μεν Απόλλωνας έδιωξε τους ποδοσφαιριστές και έκλεισε και το γήπεδο για να μην γίνει εκεί ο τελικός Κυπέλλου. Η δε Ξάνθη, έδωσε μια συνέντευξη ο κ. Πανόπουλος και την επόμενη μέρα έλυσε όλα τα συμβόλαια. Το τι θα κάνουν αυτές οι ομάδες, αν θα ο κ. Μονεμβασιώτης με τον κ. Πανόπουλο ή με τον κ. Σαββίδη το μπαράζ μεταξύ τους σε μονό ή θα φωνάξουν τους ποδοσφαιριστές από τις διακοπές αφορά τους ίδιους.

Έχουμε σύμφωνη και τη γνώμη της "NOVA" που ήθελε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Χαίρομαι που παρά την παραφιλολογία υπέρμαχος ήταν ο Αλαφούζος, ήρθε σήμερα ο Μπούσης, υπάρμαχος ήταν ο ΠΑΟΚ. Κάτι πήγε να πει η ΑΕΚ αλλά συμφώνησε όταν είδε πως ήταν καταιγιστική η απόφαση όλων μας".

Μπέος: Η ΕΠΟ να σεβαστεί την απόφαση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου


Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Μπέος στάθηκε στο γεγονός πως μια τόσο σημαντική απόφαση πάρθηκε ομόφωνη ενώ αναφέρθηκε και στην προκήρυξη που τηρήθηκε από πλευράς Super League:

"Χαίρομαι που μια τόσο σημαντική απόφαση είναι ομόφωνη γιατί όλες οι ομάδες έκριναν πως δεν μπορεί να υπάρχει ανιδιοτέλεια αλλά η απόφαση να έχει να κάνει με το συμφέρον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτο η απόφαση είναι αρνητική αναφορικά με την αναδιάρθρωση γιατί πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι ότι τέτοιου είδους αποφάσεις με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να τις παίρνουμε στο πόδι. Νομίζω η απόφαση που είναι ομόφωνη έχει αρχή και τέλος.

Για μελοντική αναρδιάρθρωση εδώ είναι η Super League να αποφασίσει για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνεχίζουμε με 14 ομάδες και ελπίζω η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να μην κάνει καμία ταρζανιά που λέμε και να σεβαστεί την απόφαση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου".

Για το ποιος θα πέσει πλην του Πανιωνίου;

"Εμείς αποφασίσαμε να τηρηθεί η προκήρυξη. Ένας πέφτει και ένας δίνει αγώνα μπαράζ. Δεν αφορά εμάς αλλά τη Super League 2. Αυτοί το σταμάτησαν, εμείς παίξαμε, ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα, άρα δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωση".¨

Για το αν έπαιξε ρόλο η στάση της "NOVA" που είπε όχι;

"Είναι μια από τις παραμέτρους αλλά δεν είχε να κάνει με αυτό. Όλοι ήταν με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου".

Πηγή:sort24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια