Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ οι υποψήφιοι αρχιδιαιτητές

Ποδόσφαιρο
Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ οι υποψήφιοι αρχιδιαιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία επιλογής στην ΕΠΟ παρουσία των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ

Δυο γνωστά ονόματα διαιτητών έβαλε στο τραπέζι η UEFA για τη θέση του αρχιδιαιτητή της Super League.

Στη συνάντηση του Big-4 όπου έδωσαν το «παρών» οι Γιάννης Αλαφούζος, Μηνάς Λυσάνδρου, Λίνα Σουλούκου και Μάκης Γκαγκάτσης, η διεθνής ομοσπονδία πρότεινε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τον Πέτερ Φιόρντφελντ.

Ο Άγγλος, που είναι 45 ετών και αποσύρθηκε το 2017 μετράει 13 χρόνια θητείας στην Premier League και περισσότερα από 250 παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Στην καριέρα του έχει σφυρίξει σε Μουντιάλ και Euro, αλλά και τον τελικό του Champions League το 2016 ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο, ενώ μετά την απόσυρσή του ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας στη Σαουδική Αραβία τη σεζόν 2018-19.

Ο 57χρονος Σουηδός, από την πλευρά του, διηύθυνε παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της χώρας του επί 12 χρόνια και ήταν διεθνής τα 7 εξ αυτών, ενώ επίσης έχει σφυρίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Μουντιάλ και Euro. Επίσης είχε οριστεί στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008, ενώ την ίδια χρονιά είχε λάβει το βραβείο «Golden Whistle».

Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των 4 μεγάλων ΠΑΕ θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τους δύο υποψηφίους από συνέντευξη, ενώ την Παρασκευή, με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των τεσσάρων, θα επιλεγεί ο νέος αρχιδιαιτητής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News