ΟΦΗ-Άρης 0-1: Μένει χωρίς νίκη ο ΟΦΗ και λέει «αντίο» στην 5η θέση

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ-Άρης 0-1: Μένει χωρίς νίκη ο ΟΦΗ και λέει «αντίο» στην 5η θέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ δεν τα κατάφερε απέναντι στον Άρη ενώ στο β’ μέρος είχε χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες για να πάρει έστω το βαθμό.

Την ήττα με 0-1 γνώρισε απόψε στο Γεντί Κουλέ ο ΟΦΗ από τον Άρη και λέει αντίο στην 5η θέση, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξέφυγε στο +5 στην βαθμολογία (41 με 36). 

Στο α’ ημίχρονο ο ΟΦΗ έπαιξε σαν υπνωτισμένος, με τον Άρη να προηγείται στο σκορ στο 13' με τον Φετφατζίδη και να δημιουργεί κι άλλες ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Γουάλι. Πολλές χαμένες μονομαχίες στο κέντρο, πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση ήταν το… μενού του πρώτου μέρους για τον ΟΦΗ με τον Άρη να βρίσκει χώρους και να είναι πολύ επικίνδυνος.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ξεκίνησε με κερδισμένο αλλά χαμένο πέναλτι του Φιγκεϊρέντο (απέκρουσε ο Κουέστα). Παρόλα αυτά η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Σίμου ήταν πολύ καλύτερη και δημιούργησε στη συνέχεια σωρεία ευκαιριών.

Υπήρχαν στιγμές που οι επιθέσεις του ΟΦΗ γίνονταν… κατά κύματα, αλλά αστοχία και Κουέστα κρατούσαν το σκορ στο 0-1 ενώ στη… συνάρτηση μπήκαν και δοκάρια, σε τεράστια ευκαιρία με τον μοιραίο Φιγκεϊρέντο στο 77’. Πάντως μετά το 80’ ο ΟΦΗ έχασε την ενέργεια και το καθαρό μυαλό αλλά στις καθυστερήσεις έχασε με κόκκινη κάρτα και τον Φιγκεϊρέντο.

O ΟΦΗ μετά από οκτώ αγωνιστικές στα Play Off έμεινε χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες-έξι ήττες) και θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση στα δύο παιχνίδια που απομένουν με Ολυμπιακό εντός έδρας την Τετάρτη και με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την άλλη Κυριακή. Ακόμα όμως και δύο νίκες να κάνει, αν ο Άρης πάρει ένα βαθμό στα δικά του παιχνίδια θα εξασφαλίσει την 5η θέση...

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

8' Πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση από πλευράς ΟΦΗ, με το σουτ του Στάικου να περνά λίγο έξω από την εστία του Κουέστα.

13' Γκολ για τον Άρη 0-1 με σκόρερ τον Φετφατζίδη. Άλλαξαν τη μπάλα οι παίκτες του Άρη, οι αμυντικοί του ΟΦΗ έχασαν τα μαρκαρίσματα και ο Φετφατζίδης μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Γουάλι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

15' Εκπληκτικός συνδυασμός Ναμπί με Νέιρα, ο Ναμπί μπήκε στην περιοχή αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή.

19' Εκτέλεση φάουλ από το Ναμπί, πήδηξε πιο ψηλά από όλους για την κεφαλιά ο Φιγκεϊρέντο, η μπάλα κατέληξε άουτ. Προσπαθεί να αντιδράσει ο ΟΦΗ μετά το γκολ που δέχτηκε.

25' Απειλεί ο Άρης σε αντεπίθεση με το Μπρούνο Γκάμα, μπαίνει στη περιοχή και σουτάρει άουτ.

30' Ο Φιγκεϊρέντο διεκδίκησε τη μπάλα από τον Μπαγκαλιάνη αλλά έκανε φάουλ, με αποτέλεσμα να δεχτεί κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Τσαγκαράκη (Χανίων).

31’ Κίτρινη κάρτα και στον Κόρχουτ για φάουλ στον Νέιρα.

34' Διπλή ευκαιρία για τον Άρη με διαδοχικά σουτ από Μαρτίνες και Ρόουζ.

35’ Απειλεί ξανά ο Άρης με την κεφαλιά του Ρόουζ από πολύ κοντά να είναι άστοχη.

38' Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο.

42' Nέο καλό σουτ από πλευράς Άρη με τον Μπρούνο Γκάμα με τη μπάλα να περνάει άουτ. Σε μονόλογο των φιλοξενούμενων έχει εξελιχθεί το α' ημίχρονο.

45+ Τελευταία ευκαιρία του α' ημιχρόνου πάλι για τον Άρη, με το σουτ του Μπρούνο Γκάμα να κοντράρει στον Κουτρουμπή και να καταλήγει κόρνερ.

Τέλος α' ημιχρόνου: ΟΦΗ-Άρης 0-1

Σχόλιο: Σκιά του καλού του εαυτού ο ΟΦΗ, βρίσκεται πίσω στο σκορ από τον Άρη, ο οποίος δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να βάλει κι άλλο γκολ. Ο ΟΦΗ είναι μπλοκαρισμένος σε όλες τις γραμμές, με πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση...

Έναρξη β' ημιχρόνου, χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες

50' Πέναλτι για τον ΟΦΗ, το κερδίζει ο Φιγκεϊρέντο σε ανατροπή από τον Μπαγκαλιάνη. Ζητούν κόκκινη από τον ΟΦΗ, δίνει κίτρινη ο Τσαγκαράκης στον νεαρό αμυντικό του Άρη που υπέπεσε στο πέναλτι. 

52' Το πέναλτι το εκτελεί ο Φιγκεϊρέντο αλλά μαντεύει σωστά ο Κουέστα, πέφτει στην δεξιά του γωνία και αποκρούει, κρατώντας το 0-1 για τον Άρη.

56' Ωραία ενέργεια Βαζ και πάσα στον Φιγκεϊρέντο, πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ ο Δεληζήσης.

57' Ο Κοροβέσης βγάζει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Φιγκεϊρέντο, εκείνος ξεφεύγει αλλά πλασάρει άσχημα, στέλνοντας πολύ ψηλά τη μπάλα. Ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης ο ΟΦΗ έχοντας βελτιώσει την εικόνα του σε σχέση με το α' ημίχρονο.

60' Αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Ναμπί θα δει αμαρκάριστο τον Νέιρα, το γυριστό σουτ του Αργεντίνου δεν θα βρει στόχο.

62' Θα μπει από πλάγια ο Ναμπί, σουτάρει στην κλειστή γωνία αλλά η μπάλα θα κοντράρει, θα χτυπήσει πάνω του και θα βγει άουτ.

64' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Στάικος βγαίνει έξω και μπαίνει μέσα ο Σεμέντο, επιστρέφοντας μετά τον τραυματισμό του που τον κράτησε για δύο περίπου εβδομάδες εκτός δράσης.

66' Ο Νέιρα θα δώσει στον Φιγκεϊρέντο, το σουτ του Βραζιλιάνου θα απομακρύνει σε κόρνερ ο Κουέστα.

68' Ξαφνικό σουτ από τον Νέιρα, ο Κουέστα ελέγχει την πορεία της μπάλας και μπλοκάρει.

68' Κίτρινη κάρτα στον Μαντσίνι του Άρη.

70' Αλλαγή για τον Άρη, με τον Σόουζα να μπαίνει στη θέση του Κόρχουτ.

71' Αντεπίθεση για τον Άρη με τον Μαντσίνι, στην γνωία του μπλόκαρε ο Γουάλι.

72' Ο Ναμπί θα σουτάρει αλλά δεν έχει ισορροπία και η μπάλα καταλήγει άουτ.

77' Από κοντά ο Φιγκεϊρέντο σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα ενώ στη συνέχεια ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας μπλοκάρει το σουτ του Νέιρα.

78' Αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Νοικοκυράκη να παίρνει τη θέση του Αντίλ Ναμπί.

80' Για τον Άρη αλλαγή ο Μπακουτσής στη θέση του Μαρτίνεζ.

81' Ο Νέιρα θα χάσει τη μπάλα στο κέντρο και θα υποπέσει σε φάουλ, με τον διαιτητή να αφήνει το πλεονέκτημα και τον Μαντσίνι να βγαίνει τετ α τετ, στέλνοντας άουτ τη μπάλα. Στη συνέχεια δόθηκε η κίτρινη κάρτα στο Νέιρα για το αρχικό φάουλ.

84' Τρίτη αλλαγή για τον Άρη με τον Διαμαντόπουλο στη θέση του Φετφατζίδη.

85' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Βαζ να σουτάρει άουτ.

86' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Ο Μπράουν στη θέση του Μαρινάκη και ο Ζοάο Βίκτορ στη θέση του Γιαννούλη.

Ο ΟΦΗ στα τελευταία 15 λεπτά έχασε την ενεργητικότητα του β' ημιχρόνου, με τον Άρη να κρατάει το 0-1 χωρίς να απειλείται.

93' Αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Φιγκεϊρέντο για φάουλ στον Μπαγκαλιάνη. Μοιραίος ο Βραζιλιάνος στο αποψινό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Κοροβέσης, Μαρινάκης (86' Μπράουν), Γιαννούλης (86' Ζοάο Βίκτορ), Κουτρουμπής, Μεγιάδο, Στάικος (64' Σεμέντο) Νέιρα, Ναμπί (78' Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέντο, Βαζ., 

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ (70' Σόουζα), Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνεζ (80' Μπακουτσής), Φετφατζίδης (84' Διαμαντόπουλος), Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News