ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0: «Πέταξε» ένα ημίχρονο, γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0: «Πέταξε» ένα ημίχρονο, γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακή εικόνα του ΟΦΗ στο α’ ημίχρονο και τα δύο γκολ που δέχτηκε καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα

Ο ΟΦΗ «πέταξε» ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ χωρίς να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο, να σημειώνει και τα δύο της γκολ σε αυτό το διάστημα, στις δύο μοναδικές της μάλιστα φάσεις.

Έτσι αυτό το 2-0 καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα, καθώς αυτό ήταν ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ που είχε το βαθμολογικό κίνητρο, να επιτυγχάνει τον στόχο της.

Στην επανάληψη οι αλλαγές που έγιναν, βοήθησαν τον ΟΦΗ να έχει καλύτερη εικόνα, να δημιουργήσει φάσεις αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Το ντεμπούτο τους στα Play Off έκαναν για τον ΟΦΗ οι Περδίκης, Μπολάκης και Σουρνάκης και είναι θετικό ότι δόθηκε η ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να αγωνιστούν.

Ίσως αν ο ΟΦΗ ήταν πιο ουσιαστικός στο β' ημίχρονο στην τελική προσπάθεια και έβαζε ένα γκολ, να μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι αλλά και πάλι με το 2-0 από το πρώτοο 45λεπτο απέναντι στην ΑΕΚ, ήταν πολύ δύσκολο...

Η εξέλιξη του αγώνα

12' Σκοράρει ο Λιβάγια για την ΑΕΚ αλλά από εμφανή θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώνεται, χωρίς να χρειαστεί έλεγχος VAR.

19' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 1-0 με Ολιβέιρα. Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των γηπεδούχων, ο Ολιβέιρα βγήκε στην πλάτη του Περδίκη και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γουάλι.

23' Κίτρινη κάρτα στον Περδίκη για φάουλ στον Παουλίνιο.

27' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, με τον τραυματία Αλμπάνη να αποχωρεί και τη θέση του να παίρνει ο Βέρντε.

38' Πρώτη τελική στο ματς για τον ΟΦΗ, όταν μετά το κόρνερ του Ναμπί, ο Περδίκης πήδηξε μαζί με άλλους παίκτες για την κεφαλιά, με την μπάλα από το δικό του κεφάλι να καταλήγει άουτ.

43' Κίτρινη κάρτα στον Στάικο για φάουλ στον Μάνταλο.

45' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 2-0 με τον Σβάρνα. Από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, ο Σβάρνας με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για δεύτερη φορά. Δύο φάσεις, δύο γκολ για την ΑΕΚ στο α' ημίχρονο.

Τέλος α' ημιχρόνου, ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0

Τρεις μαζεμένες αλλαγές για τον ΟΦΗ, με τους Νάστο, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέντο να αντικαθιστούν τους Περδίκη, Στάικο και Νάστο. Ουσιαστικά ο Γιώργος Σίμος αλλάζει έναν παίκτη σε κάθε γραμμή, θέλοντας να διορθώσει την εικόνα του ΟΦΗ, που δεν είχε στο α' ημίχρονο καμία σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια...

Έναρξη β' ημιχρόνου

49' Ο Οικονόμου πάτησε τον Φιγκεϊρέντο και έτσι ο αμυντικός της ΑΕΚ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο.

52' Ο Μεγιάδο επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπάρκα.

57' Κίτρινη κάρτα και στον Μάνταλο για φάουλ στον Γιαννούλη στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

58' Αραούχο και Σιμάνσκι μπαίνουν στο ματς για την ΑΕΚ και βγαίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου Ολιβέιρα και Λιβάγια.

59' Τέταρτη αλλαγή στο ματς για τον ΟΦΗ με τον Ρικάρντο Βαζ στη θέση του Ναμπί.

65' Η καλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στο ματς, δείχνοντας βελτίωση στο β' ημίχρονο. Την δημιούργησε ο Σακόρ, που σούταρε, για να αποκρούσει ο Μπάρκας, η μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.

66' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ με τον Αραούχο να βγαίνει σε θέση τετ α τετ και να πλασάρει, με τον Γουάλι με τα πόδια να παραχωρεί κόρνερ.

69' Ωραία ξετυλίγεται στην επίθεση ο ΟΦΗ αλλά ο Μπράουν τελειώνει άσχημα την φάση, στέλνοντας ψηλά άουτ τη μπάλα.

74' Ο Παουλίνιο απειλεί την εστία του ΟΦΗ, με τον Γουάλι να αποκρούει σωτήρια στην γωνία του.

77' Νέα καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Παουλίνιο, όμως και πάλι λέει "όχι" ο Γουάλι

79' Δοκίμασε το σουτ ο Ρικάρντο Βαζ αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα εκτός εστίας.

80' Κλείνει τις πέντε αλλαγές της η ΑΕΚ. Οι Τσιγκρίνσκι, Σαμπανάτζοβιτς στη θέση των Μάνταλου, Κρίστισιτς.

81' Ντεμπούτο και για τον Σουρνάκη στα Play Off, παίρνοντας την θέση του Γιαννούλη.

82' Ο Αραούχο βρήκε τον Βέρντε, αλλά ο Γουάλι είπε "όχι" στον Ιταλό, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Σαμπανάτζοβιτς πέρασε άουτ.

AEK (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (80' Τσιγκρίνσι), Κρίστισιτς (80' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (27' λ.τ. Βέρντε), Λιβάγια (58' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (58' Αραούχο).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Μπολάκης, Βαφέας, Γιαννούλης (81' Σουρνάκης), Περδίκης (46' Νάστος), Σακόρ, Ζοάο Βίκτορ, Σταϊκος (46' Μεγιάδο), Ναμπί (59' Βαζ), Μάνος (46' Φιγκεϊρέντο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News