Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Χωρίς νικητή αλλά με φωνές για τη διαιτησία από τους "πράσινους"

Ποδόσφαιρο
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Χωρίς νικητή αλλά με φωνές για τη διαιτησία από τους "πράσινους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τους γηπεδούχους να το θεωρούν ανύπαρκτο ενώ ζήτησε και αποβολή του Μπα που δε δόθηκε...

 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 για την 6η αγωνιστική των play off της Super League 1 και οι προσπάθειες των παικτών πήραν...από ένα βαθμό.

Προσπάθειες πάντως που πέρασαν σε… δεύτερη μοίρα, καθώς πρωταγωνιστής της αναμέτρησης κατάφερε να γίνει ο -ούτως ή άλλως «λίγος»- διαιτητής Κομίνης, με τις λανθασμένες αποφάσεις του που επιβεβαίωσαν ότι… ντέρμπι στην Ελλάδα χωρίς ξένους διαιτητές, απλά, δεν γίνεται!

Ο ρέφερι από την Θεσπρωτία δεν απέβαλλε τον Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 41’, καταλόγισε αντί για επιθετικό φάουλ αμυντικό εναντίον του Ανουάρ και… πέναλτι υπέρ του Βαλμπουενά, στο… 47’, με τη χρήση και του VAR, ενώ «ελέγχεται» και για ανατροπή του Καμαρά από τον Κουρμπέλη, στο 17ο λεπτό. Κι όλα αυτά, σε ένα «αδιάφορο» ματς, έτσι;

Κι αν δεν ήταν η απόκρουση του Διούδη, με τον Βαλμπουενά να αστοχεί από την άσπρη βούλα -για δεύτερη σερί φορά, μετά το ματς με τον ΟΦΗ- στην εκτέλεση του, ενδεχομένως οι Πειραιώτες να έφευγαν νικητές απέναντι στο «τριφύλλι» που, παρά τις πολλές απουσίες και το γενικότερο κλίμα, στάθηκε πολύ καλά σε ένα ακόμα «μεγάλο» παιχνίδι.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη, επίσης εκτός έδρας, με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τριάδα στα μετόπισθεν και μπήκε με εμφανή διάθεση να πιέσει ψηλά τον αντίπαλό του, για να μην του επιτρέψει να κάνει παιχνίδι και παράλληλα προκειμένου να ελέγξει τον ρυθμό.

Μάλιστα, χάρη σε αυτή την πίεση, οι «πράσινοι» κατέγραψαν δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ: αρχικά μόλις στο 2’, όταν ο Μπουζούκης έκλεψε την μπάλα από τον… ράθυμο Μπα, αλλά το σουτ του από θέση μέσα δεξιά πέρασε λίγο άουτ!

Ενώ εννιά λεπτά, η φάση με τον Μακέντα από την πολύ καλή κάθετη πάσα του Μπουζούκη ήταν ακόμα πιο υποσχόμενη, ωστόσο ο Ιταλός επιθετικός, που νίκησε στην μονομαχία τον Μπα δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το πλασέ, απέναντι από τον Σα…

Σταδιακά, ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε και προσπάθησε να «χτυπήσει» κυρίως από τα αριστερά, με τον Βαλμπουενά, «σημαδεύοντας» τον άπειρο Θεοχάρη, ενώ στο 17ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του Καμαρά από τον Κουρμπέλη.

Ωστόσο, παρά το ότι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά για πρώτη φορά λίγο πριν το ημίωρο. Όταν ο Βαλμπουενά σέντραρε από αριστερά και ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε με ευκολία.

Στη συνέχεια κυριάρχησαν οι… μάχες σώμα με σώμα στον άξονα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια άλλη κλασική ευκαιρία, παρά μόνο φάσεις από «στημένες» μπάλες. Δύο διαδοχικά κόρνερ από πλευράς Ολυμπιακού πήγαν χαμένα, για να ακολουθήσουν δύο ανεκμετάλλευτα φάουλ του Μακέντα για τον Παναθηναϊκό, που στο ένα εξ αυτών διαμαρτυρήθηκε για την μη αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 41’.

Κι έτσι, φτάσαμε στην φάση του δευτέρου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν ο Κομίνης «είδε» φάουλ του Ανουάρ στον Βαλμπουενά, πήγε και στο VAR και καταλόγισε πέναλτι, παρότι η φάση ήταν… ανάποδη.

Ο παίκτης που το κέρδισε ανέλαβε και την εκτέλεση του, αλλά ο Διούδης έπεσε σωστά στην δεξιά του πλευρά και απέκρουσε, στο… 96’, διατηρώντας έτσι το 0-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Διούδης, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (56’ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης (75’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβός), Μακέντα (76’ Περέα).

Ολυμπιακός (4-3-3): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (46’ Σισέ), Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (46’ Χασάν), Φορτούνης (65’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά (64’ Μασούρας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News