Άξιζε τη νίκη ο ΟΦΗ: Ισοπαλία 2-2 με τον ΠΑΟΚ σε ματς… θρίλερ!

Ποδόσφαιρο
Άξιζε τη νίκη ο ΟΦΗ: Ισοπαλία 2-2 με τον ΠΑΟΚ σε ματς… θρίλερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νέιρα είχε μεγάλη ευκαιρία στο 97’ για το γκολ της νίκης

Μια… ανάσα από την πρώτη του νίκη στα Play Off της Super League έφτασε ο ΟΦΗ, που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ηρακλείου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στο… μίνι πρωτάθλημα και άξιζε τη νίκη.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία από το Νέιρα στο 97’, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Οι Κρητικοί έμειναν με 10 παίκτες στο τελευταίο ημίωρο, λόγω αποβολής του Κοτρουμπή, ενώ λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε ο Εσίτι για τον ΠΑΟΚ.  

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης (89' Νάστος), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Μπράουν, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (77' Σακόρ), Νέιρα, Βαζ (60' Βίκτορ), Φιγκεϊρέντο (89' Νάστος).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (46' Μιχαηλίδης), Ίνγκασον,, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46' Εσίτι), Λημνιός (63' Άκπομ), Μπίσεσβαρ (63' Μάτος), Στοχ (60' Τζόλης), Σφιντέρσκι.

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι στο γήπεδο "Θ.Βαρδινογιάννης'.

5' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ 0-1: Ο Λημνιός βγαίνει με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας από δεξιά και δίνει την ασίστ για τον Μπίσεσβαρ, που από την μικρή περιοχή σημειώνει το 0-1. 

13' Διπλή καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Σουτ από τον Φιγκεϊρέντο, που κοντράρει και φεύγει κόρνερ. Εκτελεί ο Νέιρα από αριστερά, κεφαλιά του Κουτρουμπή, που αναγκάζει τον Πασχαλάκη να αποκρούσει εκ νέου σε κόρνερ. 

16' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ωραίο κάθετη πάσα του Στάικου για τον Βαζ, που θα κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα τραντάζει το δοκάρι. 

18' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-1: Γρήγορη ανάπτυξη από τους παίκτες του ΟΦΗ. Ο Κοροβέσης γυρίζει για το Νέιρα στα όρια της περιοχής και ο Αργεντίνος με ωραίο συρτό σουτ πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης. 

28' Κίτρινη κάρτα στον Κουτρουμπή. Ο Κουμπαράκης ελέγχει τη φάση και στο VAR για το ενδεχόμενο κόκκινης κάρτας, αν κρίνει ότι ο Σφιντέρσκι ήταν σε προφανή θέση για γκολ, όταν έγινε το μαρκάρισμα από τον Έλληνα αμυντικό. Επιβεβαιώνει την απόφαση του για κίτρινη, αφού είδε και το μόνιτορ. 

38' Κίτρινη στον Ροντρίγκο, που κράτησε το Νέιρα από τη φανέλα. 

43' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-1: Υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του ΟΦΗ, που άλλαξαν πέντε πάσες σε μικρό χώρο και από την τελική ασίστ του Μπράουν, ο Φιγκεϊρέντο κάνει εύκολο από τη μικρή περιοχή το 2-1. 

45+4' Μπαλιά για τον Λημνιό μέσα στην περιοχή, κάνει το σουτ στην κίνηση, όμως ο Γουάλι είναι σε ετοιμότητα και αποκρούει. 

45+5' Κίτρινη κάρτα για το Νέιρα. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ προηγείται 2-1 και μάλιστα με ανατροπή του σκορ. Η ομάδα του Ηρακλείου μπορεί να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το παιχνίδι και πραγματοποιεί το καλύτερο της 45λεπτο στα Play Off. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου, "βγάζουν" ποιότητα στο συνδυαστικό παιχνίδι και έχουν την υπεροχή και περισσότερες τελικές προσπάθειες. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Εσίτι στη θέση του Ελ Καντουρί και Μιχαηλίδης αντί του Ροντρίγκο. 

49' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Εκτέλεση φάουλ από τον Στοχ, κοντινή κεφαλιά του Βαρέλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

50' Κίτρινη κάρτα στον Εσίτι.

52' Σέντρα του Μπίσεσβαρ από δεξιά, σουτ από τον Γιαννούλη στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα θα περάσει άουτ. 

55' Κίτρινη για τον Στάικο, που σταμάτησε με φάουλ την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. 

59' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Με δέκα παίκτες μένουν οι Κρητικοί λόγω της αποβολής του Κουτρουμπή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Απρόσεκτο μαρκάρισμα του έμπειρου αμυντικού στον Μαουρίσιο.

60' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Βίκτορ στο ματς αντί του Βαζ.

60' Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, ο Τζόλης στη θέση του Στοχ.

63' "Κλείνει" τις αλλαγές του ο Φερέιρα. Μάτος αντί Μπίσεσβαρ και Άκπομ αντί Λημνιού. 

65' Σουτ του Άκπομ από διαγώνια θέση εντός περιοχής, όμως είναι αρκετά άστοχος. 

75' Κίτρινη στον Κοροβέση για διαμαρτυρία. 

76' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ 2-2: Τεχνική εκτέλεση φάουλ από τον Μιχαηλίδη και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. 

77' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Σακόρ στη θέση του Στάικου. 

78' Κίτρινη κάρτα στον Άκπομ. 

80' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Εσίτι, για αντικανονικό μαρκάρισμα. Θα δει την κόκκινη και αποχωρεί από το ματς. Επανέρχονται οι αριθμητικές ισορροπίες. 

81' Κίτρινη κάρτα για τον Γιαννούλη. 

86' Γυριστό του Μαουρίσιο από το ύψος του πέναλτι, μπλοκάρει σταθερά ο Γουάλι. 

88' Σέντρα του Μάτος, κεφαλιά του Άκπομ θα περάσει άουτ. 

89' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Ο Μάνος στη θέση του Φιγκεϊρέντο και ο Νάστος αντί του Μαρινάκη.

96' Τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Τετ-α-τετ ο Νέιρα, αποκρούει σε κόρνερ σωτήρια ο Πασχαλάκης. 

98' Φάουλ για τον ΠΑΟΚ, κεφαλιά του Πασχαλάκη που είχε περάσει στην επίθεση, η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News