Τρίποντο… χρυσάφι για την Ξάνθη

Ποδόσφαιρο
Τρίποντο… χρυσάφι για την Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και πηγαίνει στη Ν. Σμύρνη για να σώσει την κατηγορία…

Τρίποντο... χρυσάφι για τη Ξάνθη, που επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στα Πηγάδια, στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής των play off. Η ομάδα του Καραγεωργίου «καβάλησε» εκ νέου τον Παναιτωλικό, βρίσκεται πλέον στο +4 από τον τελευταίο Πανιώνιο και πάει το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη για να παίξει τελικό με τον ιστορικό.

Σε ένα άθλιο ματς που χρειάστηκαν κολλύριο όσοι το παρακολούθησαν, ο Μπαριέντος έβαλε την υπογραφή του και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Καραγεωργίου.

Ακόμα χωρίς νίκη στα play out ο Ατρόμητος. Πρώτη νίκη μετά από δέκα σερί ματς για την ακριτική ομάδα.

Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο οι δύο ομάδες αναζητούσαν τα πατήματα τους, χωρίς να μπορούν να βρουν ρυθμό, βγάζοντας μόλις μία φάση η κάθε μία. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να βγάλει φάσεις κυρίως από αριστερά, αλλά προσπάθειες δεν βγήκαν αφού επέλεγε κατά βάση να φέρει την μπάλα στην περιοχή με μεγάλα γεμίσματα. Όσον αφορά τις υποψίες φάσεων, αρχικά στο 9’ ο Ανδρούτσος πάτησε περιοχή αλλά πριν τελειώσει τη φάση τον έκλεισε σωστά ο Βίτορ, ενώ η Ξάνθη στο 14’ απείλησε με μακρινό σουτ του Τζουρίσκοβιτς, το οποίο μπλόκαρε άνετα ο Μανδάς.

Η ομάδα του Καραγεωργίου πάντως όσο κυλούσε το παιχνίδι ανέβηκε περισσότερο, απέκτησε τον έλεγχο του ματς, πίεσε από το ημίωρο και μετά, αλλά δεν κατάφερε ούτε αυτή να βγάλει τη μεγάλη φάση μπροστά από την εστία των Περιστεριωτών. Οι ακρίτες απειλούσαν μόνο από στατικές φάσεις, με καλύτερη στιγμή ένα μακρινό φάουλ του Μπαξεβανίδη από μακριά στο 39’ με τον Μανδά να μαζεύει εύκολα, μιας και ο Φοσέ δεν μπόρεσε να μπει σωστά στη φάση ώστε να απειλήσει.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος και η μεγαλύτερη μέχρι τότε στο παιχνίδι ανήκε στην Ξάνθη, αλλά το καλοτραβηγμένο φάουλ του Μουλέν στο 62’ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μανδά.

Το παιχνίδι ήταν κάκιστο και φαινόταν ότι θα κρινόταν σε μία φάση. Αυτή ήρθε για τη Ξάνθη στο 77ο λεπτό, όταν ο Στάρτζεον έβγαλε την κάθετη στον Μπαριέντος, με τον Ουρουγουανό να εκτελεί στην κίνηση νικώντας τον Μανδά για το 1-0. Πάντως η μπάλα έφυγε κάτω από τα χέρια του νεαρού τερματοφύλακα, που σίγουρα έχει ευθύνη για τη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Ν. Καραγεωργίου): Βίτορ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Κοβάτσεβιτς, Στάρτζεον, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος, Φοσέ

Έπαιξαν επίσης οι: Καμαρά, Μουλέν, Ντε Αμορίν,

Ατρόμητος (Σ. Παντελίδης): Μανδάς, Γούτας, Ρισβάνης,Μπουσούλατζιτς, Νάτσος, Γκάλο, Κιβρακίδης, Κατράνης, Γιακουμάκης, Μανούσος, Ανδρούτσος

Έπαιξαν επίσης οι: Ενσικουλού, Ντε Πο, Βέλιος, Ούμπιδες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News