Πανιώνιος-Βόλος 1-0: Ένα γκολ που τον κρατάει ζωντανό!

Ποδόσφαιρο
Πανιώνιος-Βόλος 1-0: Ένα γκολ που τον κρατάει ζωντανό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημιουργός ο Εμμανουηλίδης, σκόρερ ο Τσιλούλης στη Νέα Σμύρνη...

Αν και η βαθμολογική του συγκομιδή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος του αφήνει λιγοστές ελπίδες και ψάχνει ένα θαύμα, ο Πανιώνιος έδειξε στην πρεμιέρα των πλέι άουτ πως θα κυνηγήσει όλες τις πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία φτάνοντας στη νίκη κόντρα στον Βόλο.

Το γκολ του Τσιλούλη στην επανάληψη μετά την ασίστ πάρε-βάλε του Εμμανουηλίδη, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης  που έφτασε τους 14 βαθμούς και μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει!

Ο Βόλος είχε την κυριαρχία και τα ηνία του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχε την κατοχή της μπάλας και έκλεισε τον αντίπαλό του στο αντίπαλο μισό, πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ. Ο Κότνικ δεν επέτρεψε στον Μουνίθ να σκοράρει στο 8’ στην πρώτη πολύ καλή στιγμή του αγώνα, με τον Πανιώνιο να αρχίζει να ισορροπεί στην συνέχεια. Οι γηπεδούχοι έσφιξαν τις γραμμές τους, έκλεβαν διαρκώς μπάλες και έπαιζαν στην κόντρα-επίθεση. Ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι και με την ταχύτατη μεσοεπιθετική τους γραμμή προσπαθούσαν να βρουν ένα γκολ, αλλά ταυτόχρονα ήταν και μαζεμένοι αμυντικά.

Το πρώτο μέρος πέρασε σχετικά... άνετα για τους δύο τερματοφύλακες και ήταν ιδιαίτερα «ήσυχο». Μοναδική παραφωνία η αναγκαστική αλλαγή του Αραμπούλι που αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας την θέση του στον Λυμπεράκη. Αυτό άλλαξε τελείως το αγωνιστικό στιλ του Πανιώνιου, που έπαιζε για όλη τη διάρκεια πίσω από την μπάλα και συνέχιζε να ψάχνει την κόντρα που θα του έδινε το προβάδισμα. Προειδοποίησε στο 56’ με τον Εμμανουηλίδη να το παρακάνει και να μην πασάρει τελευταία στιγμή στον αμαρκάριστο Παπανικολάου. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο Εμμανουηλίδης έκανε καλύτερη επιλογή και με παράλληλο με την εστία γύρισμα της μπάλας, έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Τσιλούλη που σκόραρε σε κενή εστία. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους, οι παίκτες του ξέχασαν το... social distancing και έγιναν ένα κουβάρι, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι μια ενδεχόμενη νίκη για αυτούς.

Μια νίκη που κατάφεραν να κρατήσουν με σχετική ευκολία, παρότι ο Βόλος είχε την κατοχή και προσπαθούσε να πιέσει κυρίως με πλαγιοκοπήσεις αλλά ήταν φλύαρος. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κουμπαράκη, που πέρασε απαρατήρητος στο ματς, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στον Βόλο, ανεβαίνοντας στους 14 βαθμούς και τους έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσουν να ελπίζουν.

Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Κόρμπος, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι, Τσιλούλης.

Βόλος (Στέφανος Ξηροφώτος): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Οικονόμου, Φεράρι, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Τόρες, Μουνίθ, Μάντζης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News