default-image

Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα και ο Παούνοβιτς

Ποδόσφαιρο
Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα και ο Παούνοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλαφούζου

Ο Παναθηναϊκός πατάει «γκάζι» για το νέο προπονητή και το όνομα του Βέλικο Παούνοβιτς έρχεται στο προσκήνιο.

Μάλιστα, παρότι ο τεχνικός διευθυντής, Τσάβι Ρόκα έχει προκρίνει περιπτώσεις από Ισπανία και Πορτογαλία, φαίνεται ότι ο Σέρβος είναι προσωπική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Παούνοβιτς είχε φτάσει πολύ κοντά στον «πράσινο» πάγκο το 2015 για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αναστασίου, όταν τελικά επιλέχθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Ο 43χρονος τεχνικός, είναι πιο γνωστός από την ποδοσφαιρική του καριέρα, έχοντας πλούσια καριέρα σε Ισπανία, Γερμανία και Ρωσία μεταξύ άλλων, έχοντας αγωνιστεί σε πολλές ομάδες (Παρτιζάν, Μαρμπέγια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Ανόβερο, Χετάφε, Ρούμπιν Καζάν, Αλμερία και Φιλαδέλφεια Γιούνιον), ενώ υπήρξε και διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο Παούνοβιτς ωστόσο, αν και νέος στο χώρο της προπονητικής, έχει ήδη εμφανίσει δείγματα γραφής, εργαζόμενος στις μικρές ομάδες της εθνικής Σερβίας από το 2012. Για μία διετία (2012-14) στην Κ18, μετά στην Κ19 (2013-14) και στη συνέχεια στην Κ20 (2014-15), με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Ιούνιο του 2015 στην Νέα Ζηλανδία. Από το 2015 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2019 εργάστηκε στο MLS, στην ομάδα των Chicago Fire.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News