Super League: «Τo working group δεν ασχολήθηκε με την επανέναρξη»

Ποδόσφαιρο
Super League: «Τo working group δεν ασχολήθηκε με την επανέναρξη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιολογήθηκε ενδελεχώς η κατάσταση και θα γίνουν προτάσεις για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

H Super League 1 με ενημέρωσή της ξεκαθάρισε ότι στο working group δεν έγινε κουβέντα για επανέναρξη του πρωταθλήματος και πιθανές ημερομηνίες.

Η διοργανώτρια κάνει σαφές ότι δόθηκε εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της Super League και των ΠΑΕ.

Η ενημέρωση

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Super League, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου, δημιουργήθηκε άμεσα ομάδα εργασίας (working group), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και της νομικής και οικονομικής υπηρεσίας της Super League, με αντικείμενο την επεξεργασία των δεδομένων που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στο πρωτάθλημα της Super League.

  1. Ήδη από την επομένη της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ., δηλαδή στις 3 Απριλίου, άρχισε η διαδικασία συστηματικής επικοινωνίας μεταξύ των μελών του working group, η οποία επισφραγίστηκε με την διενέργεια της πρώτης τηλεδιάσκεψης μεταξύ των μελών την Τρίτη 7 Απριλίου. 
  1. Το πλαίσιο δράσης του working group καθορίζεται από δύο βασικούς άξονες: 

α/ Την εξέλιξη της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο, όπου η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού γίνεται κεντρικά από την κυβέρνηση.

β/ Τις διαρκείς και σημαντικές εξελίξεις στο ανώτατο ποδοσφαιρικό θεσμικό επίπεδο, όπου οι κρίσιμες και συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων του οργανωμένου ποδοσφαίρου στοχεύουν στη λήψη αποφάσεων και στην έκδοση κατευθυντήριων γραμμών προς ειδική για το ποδόσφαιρο αντιμετώπιση της κρίσης, με σεβασμό πάντα στις αποφάσεις των κυβερνήσεων της κάθε χώρας. 

  1. Θεμελιώδης στόχος του working group είναι η καταγραφή των νέων πρωτόγνωρων δεδομένων, η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων και η σύνταξη προτάσεων τις οποίες θα αξιολογήσει το Δ.Σ. της Super League το συντομότερο δυνατόν. 
  1. Μία από τις πρώτες ενέργειες του working group ήταν η εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της Super League και των ΠΑΕ - μελών της.
  1. Αν και ο καθορισμός της ατζέντας έγινε από την πρώτη στιγμή της σύστασής του και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα σχετικών θεμάτων, προς το παρόν και προς αποφυγή παρερμηνειών και δημιουργίας εντυπώσεων ή προσδοκιών, το working group δεν έχει ασχοληθεί ειδικώς με πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης του πρωταθλήματος ή γενικώς την εξέλιξη της διοργάνωσης, αναμένοντας, σε κάθε περίπτωση και τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών καθώς και των αρμόδιων κρατικών αρχών. 
  1. Λόγω του εξαιρετικά σοβαρού αντικειμένου του working group, η Super League θα τοποθετείται επίσημα για την εξέλιξη των εργασιών σε τακτά χρονικά διαστήματα, στοχεύοντας, αφενός στη διαφάνεια των εργασιών του, αφετέρου στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση όλων των Ελλήνων φιλάθλων. 

Εν κατακλείδι, η Super League μέσω του working group, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και τεχνοκρατική μεθοδολογία, αναζητά τις καλύτερες δυνατές λύσεις, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές ποδοσφαιρικό επίπεδο. 

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε ότι η υγεία όλων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και η ενότητα είναι απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με επιτυχία στα επόμενα βήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News