Περιμένουν στήριξη και από τη FIFA οι ελληνικές ΠΑΕ

Ποδόσφαιρο
Περιμένουν στήριξη και από τη FIFA οι ελληνικές ΠΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ετοιμάζει μεγάλο πακέτο οικονομικής στήριξης μέσω των αποθεματικών της…

Όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη, έτσι και το ελληνικό βιώνει ίσως τη μεγαλύτερη οικονομική του κρίση τα τελευταία χρόνια, κάτι που μετράει πολύ περισσότερο στη χώρα μας από τη στιγμή που ειδικά την τελευταία δεκαετία, η Super League έχει περάσει από ουκ ολίγες οριακές καταστάσεις.

Εξαιρώντας από τη… συζήτηση, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που ούτως ή άλλως διαθέτουν τη μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία και ναι μεν θα επηρεαστούν, αλλά σίγουρα όχι στον βαθμό των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων.

Ο λόγος είναι απλός. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μπάτζετ των ΠΑΕ της Super League είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια, που αυτή τη στιγμή είναι κι αυτά στον… αέρα, με όσες βρίσκονται στην ΕΡΤ να νιώθουν λίγο πιο ασφαλείς, όπως άλλωστε φαίνεται και από τα χρήματα που (δεν) έχουν λάβει το άλλο γκρουπ ομάδων.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι κοιμούνται… ήσυχοι. Το μέλλον του πρωταθλήματος είναι ζοφερό και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως τα ήδη χαμηλά μπάτζετ, θα μειωθούν κι άλλο. Τι αναμένεται για το μέλλον;

Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Πολλοί θα ήθελαν να επιστρέψει το πλάνο της κεντρικής διαχείρισης, αλλά ακόμα κι αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πει κανείς με ασφάλεια, ειδικά από τη στιγμή που και το συνδρομητικό κανάλι είναι στη φάση ανεύρεσης κάποιου επενδυτή, με το deal με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει χαλάσει οριστικά.

Ωστόσο, πέρα από τα τηλεοπτικά, αυτό που κυκλοφορεί όλο και πιο έντονα είναι το σενάριο της οικονομικής ένεσης από πλευράς FIFA. Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του εξωτερικού ετοιμάζει μεγάλο πακέτο οικονομικής στήριξης μέσω των αποθεματικών της, ώστε η κανονικότητα στα πρωταθλήματα να επέλθει ομαλά, ειδικότερα για λίγκες όπως η ελληνική, που τα έσοδα δεν έρχονται με το τσουβάλι.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχει κι αυτή η προοπτική που θα φανεί στις επόμενες εβδομάδες κατά πόσο είναι υπαρκτή ή απλά ένας διακαής πόθος.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News