default-image

Στα πρότυπα της Μπάγερν ο φωτισμός στην «Αγιά Σοφιά»

Ποδόσφαιρο
Στα πρότυπα της Μπάγερν ο φωτισμός στην «Αγιά Σοφιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχίζει σήμερα το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Πολύ σημαντική μέρα είναι η σημερινή για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς αρχίζουν τα έργα της υπογειοποίησης, ενός έργου που είναι αναγκαίο και άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της «Αγια-Σοφιάς».

Ήδη από το προηγούμενο διάστημα είναι έτοιμα τα απαραίτητα προπαρασκευαστικά έργα που έγιναν με έξοδα της «Ένωσης». Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως τις αντιστηρίξεις και θα επιτρέπουν να συνεχιστούν ταυτόχρονα τόσο τα έργα της υπογειοποίησης, όσο και του κτιρίου μπροστά από την παλιά σκεπαστή που θα περιλαμβάνει και δύο μουσεία προσφυγικού ελληνισμού και της ΑΕΚ.

Η υπογειοποίηση, την οποία έχει αναλάβει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, θα μεταμορφώσει τη Νέα Φιλαδέλφεια βελτιώνοντας το κυκλοφοριακό, για το οποίο στο διάστημα των εργασιών έχουν προβλεφθεί μια σειρά από ρυθμίσεις, ώστε να ταλαιπωρηθεί το λιγότερο δυνατό ο κόσμος. Τον Ιούνιο, δε, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές και με την ΤΟΜΕ ΑΒΕΤΕ, ώστε να αρχίσουν και τα έργα για το εσωτερικό του γηπέδου.

Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου είχε οριστεί σε 10-14 μήνες, ωστόσο κάθε πρόβλεψη είναι επισφαλής για δύο λόγους. Αφενός γιατί μετά την πανδημία τα έργα είναι δύσκολο να συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό που θα εξελίσσονταν υπό φυσιολογικές συνθήκες και αφετέρου γιατί πάντα σε τέτοιου είδους έργα είναι άγνωστο τι μπορεί να βρεθεί στο υπέδαφος (π.χ. αρχαία) που να φέρουν καθυστερήσεις.

Η προσμονή του κόσμου είναι μεγάλη και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη βλέποντας χθες τη δοκιμή νυχτερινού φωτισμού του γηπέδου. Αυτό θα φωτίζεται κίτρινο τις ημέρες που θα αγωνίζεται η ΑΕΚ προσφέροντας μια εντυπωσιακή εξωτερική εικόνα, στα πρότυπα του «Αλιάντς Αρένα», έδρα της Μπάγερν που φωτίζεται με κόκκινο χρώμα στους αγώνες των Βαυαρών.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News