Με στιλ… ιταλικό: Η ΑΕΚ πήρε το διπλό (0-1) στην έδρα του Άρη

Ποδόσφαιρο
Με στιλ… ιταλικό: Η ΑΕΚ πήρε το διπλό (0-1) στην έδρα του Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκόρερ ο Αλμπάνης από το 5ο λεπτό

Μία ακόμη «επαγγελματική» νίκη πήρε η ΑΕΚ, που επικράτησε 0-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με το αποτέλεσμα αυτό, η «Ένωση» κλείδωσε και μαθηματικά την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο παίκτης που «πάγωσε» την έδρα του Άρη ήταν ένας από τους πιο φορμαρισμένος της Ένωσης, ο Χρήστος Αλμπάνης.

Όλα ξεκίνησαν με ένα κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής για τους φιλοξενούμενους και μια κάθετη του Κρίστιτσιτς για τον Αλμπάνη, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ και με εύστοχο πλασέ έκανε το 0-1 μόλις στο 5'. Στη συνέχεια, με τις «ευλογίες» και του Καρέρα, ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο και έγινε πιεστικός για την Ένωση. Όχι όμως και αντίστοιχα επικίνδυνος αφού οι ευκαιρίες δεν ερχόντουσαν και ακριβώς με το κουτάλι και η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ έκανε την υπεροχή του Άρη να είναι ανούσια.

Ο Άρης πάντως διαμαρτύρεται για ένα μαρκάρισμα του Κλωναρίδη πάνω στον Φετφατζίδη στο 40': οι γηπεδούχοι ζητάνε πέναλτι αλλά αντί αυτού, ο διαιτητής έδωσε κίτρινη στον παίκτη του Άρη για θέατρο. Άκρη δεν βγαίνει πάντως παρά τα πολλά ριπλέι και η φάση είναι πολύ δύσκολη.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η επανάληψη: η ΑΕΚ έκλεινε χώρους με σεμιναριακό τρόπο και αγωνιζόταν με βασική της επιθετική τακτική τις αντεπιθέσεις, ο Άρης πίεζε αλλά με ανούσιο τρόπο -ένα μακρινό σουτ του Γκάμα στο 58' που έδιωξε ο Μπάρκας ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στην επανάληψη- και 15 λεπτά πριν το τέλος, ο Καρέρα γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 (κάτι που είχε κάνει και με τον Παναθηναϊκό αλλά στο 85') και το διπλό «κλείδωσε» οριστικά.

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85’ Ντιγκινί), Ματίγια, Σάσα, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79’ Μαντσίνι), Ιντέγε (38’ λ.τρ. Ντουρμισάι).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (78’ Οικονόμου), Κλωναρίδης (53’ Αραούχο), Αλμπάνης (70’ Μάνταλος), Λιβάια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News