Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός 2-1: «Λύτρωση» στο 93’ με Ντέλετιτς

Ποδόσφαιρο
Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός 2-1: «Λύτρωση» στο 93’ με Ντέλετιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έσπασαν»… καρδιές στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κρίθηκε η νίκη στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να επικρατεί 2-1 του Παναιτωλικού σε ένα ματς… θρίλερ.

Το «τρίποντο» στους Αρκάδες χάρισε ο Ντέλετιτς, σκοράροντας στο ντεμπούτο του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Ευαγγέλου.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, αλλά το παιχνίδι είχε ρυθμό. Οι Αρκάδες έπαιζαν κυρίως από τα δεξιά με τον Ριέρα (τραυματίστηκε για αυτό αντικαταστάθηκε), και «υπερτερούσαν» στον αέρα. Δεν είναι τυχαίο πως με κεφαλιές είχαν τις 2 καλές τους φάσεις μέχρι την ανάπαυλα, με τον Μπαράλες (9', άουτ) και Κρέσπι (36', απέκρουσε πρώτα ο Φερνάντεθ και μετά το οριζόντιο δοκάρι). Την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» είχαν σε καλό φεγγάρι τον Ρόσα. Παρότι ο Βραζιλιάνος επί χάρτου έπαιζε στον  «ασβέστη», συνέκλινε στον άξονα και έφτιαξε κάθετα την πολύ μεγάλη φάση του 29', όταν βρήκε τον Ντάουντα αλλά εκείνος απέναντι από τον Παπαδόπουλου πλάσαρε λίγο άουτ (η ευκαιρία ξεκίνησε από ενέργεια του Ντάλσιο που έβγαλε ωραία την ομάδα του στο τρανζίσιον).

 Τα δεδομένα στο δεύτερο μισό άλλαξαν άρδην. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 51' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε χέρι του Ταχάρ μετά από σουτ του Μουνάφο) και το παιχνίδι... άναψε. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και έφτασαν στην ισοφάριση στο 60', σε μία φάση που ο Ρόσα μετά από φανταστική ατομική ενέργεια έκανε την παράλληλη, η μπάλα κόντραρε στον Σουάρεθ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.  

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου συνέβη το εξής οξύμωρο. Οι Αρκάδες είχαν κατοχή μπάλας, πίεζαν, αλλά ο Παναιτωλικός στάθηκε εις διπλούν άτυχος, καθώς ισάριθμες προσπάθειες του Ντάουντα σταμάτησαν το δοκάρι. Η αναμέτρηση παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των  «κυανοκίτρινων», η αριστερή τους πλευρά είχε «θέμα» και οι Κρέσπι (66', 68'), Ντέλετιτς (83') απώλεσαν καλές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή ο Νιγηριανός στράικερ «τσίμπησε» στο 81' την μπάλα προ του Παπαδόπουλου αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του, ενώ στο 90' σε στατική μπάλα με κεφαλιά, την είδε να αποκρούεται από το οριζόντιο. Και ενώ όλα έδειχναν πως πάμε για λήξη με 1-1, ο Ντέλετιτς με κεφαλιά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος- Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (91′ Χαουρέγκι), Ριέρα (43′ λ.τρ. Ντέλετιτς), Κρέσπι (75′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντες- Τζανακάκης, Μαρσιάλ, Σίεστεντ, Κέβιν, Ταχάρ (63′ Τσιγγάρας), Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80′ Λιάβας), Άλβαρες (73′ Μουνιέ), Ντάουντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News