«Μοιρασιά» στις καθυστερήσεις: Λαμία και Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

Ποδόσφαιρο
«Μοιρασιά» στις καθυστερήσεις: Λαμία και Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπιανκόνι, στο 91’ ισοφάρισε ο Ιγκλέσιας

Στις καθυστερήσεις κρίθηκε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με γκολ στο 91’.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 64’ με τον Μπιανκόνι, όμως οι Αρκάδες παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες, «απάντησαν» με εύστοχο πέναλτι του Ιγκλέσιας στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρώτο ημίχρονο μάλλον θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι Αρκάδες ναι μεν στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν καλύτεροι, έφτασαν ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Θεοδωρόπουλου, όμως πλην 1-2 περιπτώσεων (όπως του Χαουρέγκι στο 7'), δεν απείλησαν ουσιαστικά. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έψαχναν την κόντρα, έπαιζαν κυρίως από την αριστερή τους πλευρά με τον Ρόμανιτς, αλλά «μεγάλη» φάση δεν έκαναν, ξέχωρα από τις ευκαιρίες του Σέρβου εξτρέμ και του Σκόνδρα. Εκείνο που χαρακτήρισε το ματς μέχρι την ανάπαυλα, ήταν η πολύ καλή λειτουργία των κεντρικών αμυντικών διδύμων και κυρίως εκείνου της Λαμίας, καθώς Αντέτζο και Βύντρα (αντικατέστησε νωρίς τον Πλιάτσικα), «καθάρισαν» σχεδόν όλες τις παράλληλες που του έγιναν. Οι τελικές μέχρι τότε ήταν 7-3 υπέρ του Αστέρα.

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οχι πως η Λαμία ήταν «καταιγιστική», αλλά ισορρόπησε, δεν δέχονταν ελάχιστες φάσεις. Παράλληλα προσπαθούσε να πλαγιοκοπήσει και με την είσοδο του Μπιανκόνι έγινε πιο επιθετική. Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν εκείνος που στο 60' άνοιξε το σκορ όταν συνδυάστηκε ωραία με τον Ρόμανιτς και στα επόμενα λεπτά εκείνος και ο Δημούτσος  προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί.  

Στο 72' οι γηπεδούχοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Σουάρεθ και όλα έδειχναν... ρόδινα για εκείνους. Όμως οι Αρκάδες με 10 παίκτες έπαιξαν, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, καλύτερα. Η είσοδος του Ιγκλέσιας τους βελτίωσε άρδην και ήταν ο μεγάλος τους πρωταγωνιστής. Στο 78' με καλό σουτ, «έγραψε» την πρώτη φάση των Αρκάδων από το 45' και μετά και όσο περνούσε η ώρα η Λαμία έδινε χώρο. Τελικά ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση στο 90'. Τότε μετά από εξέταση VAR καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του  Αργεντινού χαφ από τον Αντέτζο, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας (9′ λ.τρ. Βύντρα), Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Βασιλόγιαννης, Ρόμανιτς, Τάιρον (60′ Μπιανκόνι), Καραμάνος (92′ Σασί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε (66′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τασουλής (74′ Αντζουλάς), Ριέρα (46′ Κρέσπι), Χαουρέγκι, Λουίς Φερνάντεθ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News