Είχε την… ουσία: Ο ΠΑΟΚ χωρίς να «φορτσάρει» νίκησε 3-1 τον Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Είχε την… ουσία: Ο ΠΑΟΚ χωρίς να «φορτσάρει» νίκησε 3-1 τον Αστέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επαγγελματική» νίκη για τους Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία ακόμη νίκη στην Τούμπα και μάλιστα στο… ρελαντί, επικρατώντας 3-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 19η αγωνιστική.

Σφιντέρσκι, Πέλκας και Λάμπρου πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ για τους Αρκάδες αποβλήθηκε ο Σουάρεθ.

Το παιχνίδι είχε στο ξεκίνημά του την αναμενόμενη -σε γενικές γραμμές- εικόνα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, πιο επιθετικά, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ανάγκασε τον Αστέρα να οχυρωθεί στην περιοχή, ώστε να αποκρούσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, που έψαχναν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα τους έλυνε τα χέρια του και θα μείωνε το άγχος. Ωστόσο, κλασική ευκαιρία (πέραν του τετ-α-τετ του Λημνιού όπου σηκώθηκε το σημαιάκι για οφσάιντ) μέχρι το πρώτο 20λεπτο δεν είχε ο «δικέφαλος του Βορρά». Διότι, κάτι του έλειπε στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη, ο Αστέρας είχε το δυνατό σουτ του Λουίς Φερνάντεθ, έπειτα από το λάθος των γηπεδούχων λίγο έξω από την περιοχή.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα σημειώθηκε στο 22’, όταν ο Μίσιτς βρήκε την μπάλα με το μυτάκι και αστόχησε, αν και ήταν σε πολύ καλή θέση, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Ίνγκασον πρόλαβε την (άστοχη όπως αποδείχθηκε) έξοδο του Παπαδόπουλου, αλλά δεν βρήκε εστία. Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή από τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έψαξε συμπαίκτη του στην περιοχή, ο Λουίς Φερνάντεθ προσπάθησε να κόψει την κάθετη, αλλά ουσιαστικά την έφτιαξε για τον αντίπαλο, που ήταν ο Σφιντέρσκι, ο οποίος σε τέτοιες φάσεις δεν χαρίζεται. Πλάσαρε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Σε εκείνο το σημείο αφενός άλλαξαν τα δεδομένα, διότι ο ΠΑΟΚ είχε πλέον προβάδισμα, αλλά διαφοροποιήθηκε και η εικόνα των δύο ομάδων. Ο πρωταθλητής υποχώρησε, δεν έπαιξε με την ίδια ένταση και έδωσε θάρρος στον αντίπαλο, που κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγινε πιο απειλητικός. Ο Μαρκ Φερνάντεθ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 39’, όταν τροφοδοτήθηκε από τα δεξιά. Λίγο μετά έστρωσε για τον Μπόρχα Φερνάντεθ, που σίγουρα δεν έκανε το καλύτερο δυνατό, στέλνοντας ψηλά την μπάλα από τη μεγάλη περιοχή. Η συνέχεια (και μέχρι την ανάπαυλα), είχε μπόλικο VAR. Για το άτσαλο μαρκάρισμα του Ντόουγκλας πάνω στον Μπόρχα Φερνάντεθ μέσα στην περιοχή, όπου ο διαιτητής προφανώς θεώρησε ότι πρώτα έδιωξε την μπάλα ο Βραζιλιάνος, προτού ανατρέψει τον αντίπαλό του. Λίγο μετά, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για πέναλτι, για χέρι του Σφιντέρσκι στην περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να «κλειδώσει» το «τρίποντο» σχετικά νωρίς στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Πέλκας στο 56’ κλώτσησε… ψηλά την ευκαιρία που είχε στο γύρισμα του Λημνιού. Δεν το έκανε όμως και λίγο μετά, αφού εκτέλεσε σε δεύτερο χρόνο τον Παπαδόπουλο. Μέχρι εκείνο το σημείο κράτησε η αντίσταση των φιλοξενούμενων, που δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν τις ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο μέρος. Μετά το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, άρχισαν να ξεμένουν από ψυχικά αποθέματα και ιδέες που θα τους έδιναν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά, όταν αποβλήθηκε (ορθώς) ο Σουάρεθ με δεύτερη κίτρινη, αφού σταμάτησε τον Σφιντέρσκι ελάχιστα εκτός περιοχής. Ο Λάμπρου (στο γύρισμα του Μίσιτς) «καθάρισε» στο 79’ το παιχνίδι με πλασέ από κοντά και ο Μαρκ Φερνάντεθ που μείωσε στο 87’ με προβολή, πέτυχε απλώς το γκολ της τιμής, αφού δεν έδωσε ουσιαστικά νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (80’ Εσίτι), Λημνιός, Μίσιτς, Πέλκας (61’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (69’ Άκπομ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (59’ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77’ Μπελόκ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (69’ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News