«Μοιρασιά» στο ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός και Άρης έμειναν στο 0-0

Ποδόσφαιρο
«Μοιρασιά» στο ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός και Άρης έμειναν στο 0-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συγκάτοικοι» και στο βαθμολογικό πίνακα οι δύο τους

Χωρίς νικητή και γκολ έληξε ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Οι προσπάθειες τους για το γκολ, που ίσως έκρινε το «τρίποντο» δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού… αλληλοεξουδετερώθηκαν.

Ο Κουρμπέλης είχε δοκάρι για τους «πράσινους» στο 82’, ενώ στο 62’ ακυρώθηκε τέρμα του Φετφατζίδη ως οφσάιντ.

Πλέον, ο Άρης είναι έκτος με 22 πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός που έφτασε τα οκτώ σερί παιχνίδια χωρίς ήττα, είναι έβδομος με τους ίδιους.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε αρκετά καλό στο ξεκίνημα, παρότι δεν υπήρξε η… πολύ μεγάλη φάση. Αιτία για αυτό ήταν η διάθεση του Άρη να προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα κάποιων παικτών του, δείχνοντας παράλληλα την απαραίτητη προσοχή στα μετόπισθεν του.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μπλοκαριστεί μεσοεπιθετικά, καθώς παρότι οι παίκτες του είχαν την μπάλα στα πόδια τους, δεν μπορούσαν να βρουν ούτε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά ούτε και σωστές συνεργασίες στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Είναι ενδεικτικό πως η καλύτερη στιγμή του «τριφυλλιού» στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκε στο 22’, όταν ο Μακέντα έβγαλε τον Περέα… φάτσα με τον Κουέστα έστω και από πλάγια θέση, αλλά ο δεύτερος περισσότερο… σάστισε παρά σούταρε, με αποτέλεσμα να κερδίσει μόνο το κόρνερ!

Βλέποντας την δυσλειτουργία της ομάδας του, ο Γιώργος Δώνης άλλαξε πλευρές στους Μπουζούκη-Χατζηγιοβάνη περίπου στα μέσα και από το σημείο εκείνο και μετά, ο Παναθηναϊκός έδειξε να παίζει… μονόπαντα. Ήτοι, από τα δεξιά με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Άρης από την πλευρά του δεν δημιούργησε ούτε κι αυτός κάποια «καθαρή» φάση για γκολ, έχοντας μια ωραία συνεργασία και το σουτ του Λάρσον στο 12ο λεπτό.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες… αλληλοεξουδετερώθηκαν και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με τα στατιστικά τους να έχουν ως εξής: 57%-43% η κατοχή της μπάλας, 2-4 τα σουτ συνολικά και 1-2 τα σουτ εντός εστίας, με τα κόρνερ να είναι 2-6.

Στην επανάληψη, ο Δώνης προχώρησε σε και ακόμα εσωτερική αλλαγή, βάζοντας τον Μακέντα στα αριστερά και τον Μπουζούκη στον άξονα, πίσω από τον Περέα, προκειμένου να βρει λύσεις.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, πάντως, ενώ ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που έφτασαν πρώτοι στο γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Όταν ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ενέργεια, σκόραρε με πλασέ κάτω από τα ποδια του Διούδη από πλάγια θέση, στο 62’, αλλά ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης...

Ξαφνικά, το ματς βρήκε ρυθμό, ενώ οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν από τη φάση αυτή, ανέβασαν την πίεση τους και έφτασαν κοντά στο 1-0, δύο λεπτά μετά, με τον Μακέντα να βγαίνει απέναντι στον Κουέστα, αλλά να αστοχεί για… χιλιοστά!

Ο Άρης αρκέστηκε σε θέση άμυνας στη συνέχεια, αλλά θα μπορούσε να κάνει το 0-1 ξανά με τον Φετφατζίδη, στο 74ο λεπτό, όμως ο Διουδης έπεσε στη γωνία και μπλόκαρε το σουτ του πρώτου, που νωρίτερα πέρασε τρεις παίκτες.

Με τον Παναθηναϊκό να στέκεται εκτός από άστοχος και… άτυχος, αφού στο 82’ ο Ζαχίντ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουέστα!

Ενώ η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς καταγράφηκε από πλευράς Θεσσαλονικέων, τρία λεπτά μετά, όταν ο Ματίγια εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Ροζ να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Ινσούα, Μπουζούκης (74’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (66’ Ζαχίντ), Περέα (83’ Καμπετσής), Μακέντα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (92’ Ντιγκινί), Λάρσον (71’ Τόνσο), Γκάμα (58’ Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News