ΟΦΗ: Οι αριθμοί κάνουν τον β΄ γύρο ακόμη πιο ανταγωνιστικό

Απόψεις
ΟΦΗ: Οι αριθμοί κάνουν τον β΄ γύρο ακόμη πιο ανταγωνιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Superleague… ως την κορύφωση των πλέι οφ!

Ο βαθμός δυσκολίας είναι ανεβασμένος στο δεύτερο γύρο έτσι κι αλλιώς από την ανταγωνιστικότητα των στόχων. Σε σχέση με τους μέσους όρους του πρώτου γύρου, ο ΟΦΗ έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό και με τη γλώσσα των αριθμών, αφού θα αντιμετωπίσει ομάδες μέσα έξω που αναδεικνύουν ως τώρα πιο δυνατούς μέσους όρους βαθμών. Τι δείχνουν οι στατιστικές, όσο κι αν η μπάλα όταν θέλει, τους αγνοεί.

 Αφετηρία: Δυο θέσεις κάτω από την ΑΕΚ, δυο θέσεις πάνω από τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση με 22 βαθμούς. Έπονται δώδεκα ισοσκελισμένες αναμετρήσεις μέσα και έξω από την έδρα για τον ΟΦΗ, έξι σε κάθε περίπτωση, μέσα από τις οποίες μπορεί να τσεκάρει το εισιτήριο εισόδου στα «αλκαλικά» πλέι οφ του πρωταθλήματος!

Από τους 12 αγώνες που έχει μπροστά του στο πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ θα δώσει από έξι μέσα (Παναθηναϊκός, Βόλος, Ολυμπιακός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία) και από έξι επίσης εκτός έδρας (Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ).

Από την αρχή του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ κατέγραψε συνολικό μέσο όρο 1,57 βαθμούς ανά παιχνίδι, αλλά τα στατιστικά του στοιχεία  δείχνουν ότι στις τελευταίες 8 αγωνιστικές οι επιδόσεις του έπεσαν με 1,13 ανά παιγνίδι, συμπεριλαμβανόμενης και της νίκης επί του Άρη. Δηλαδή 28% χαμηλότερες.

Η Συνέχεια

Λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές των βαθμών ανά παιχνίδι των αντιπάλων που θα υποδεχτεί στο «Γεντί Κουλέ», μέχρι τη λήξη του δεύτερου γύρου, οι εναπομείναντες αγώνες του ΟΦΗ χαρακτηρίζονται από υψηλότερο μέσο όρο βαθμών των φιλοξενούμενων αντιπάλων.

Οι φιλοξενούμενοι αντίπαλοι που θα υποδεχτεί ο ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ", έχουν μέχρι στιγμής ένα μέσο όρο πόντων ανά παιγνίδι εκτός έδρας 1.17, ενώ οι ομάδες που θα υποδεχτούν τον ΟΦΗ στις έδρες τους έχουν μέσο όρο βαθμών ως τώρα ως γηπεδούχοι 1.43. Μιλάμε για ένα συνολικό μέσο όρο 1.30 βαθμών για τους αντιπάλους του, με τον ίδιο να έχει μέσο όρο 1.57.

Ας δούμε όμως και συγκριτικές αναφορές μέσων όρων ως τώρα ανά παιγνίδι του ΟΦΗ με το σύνολο του πρωταθλήματος.

Κερδισμένοι πόντοι:1.57 (ΟΦΗ)/1.38 (Σύνολο). Στην έδρα 2.57/1.68. Εκτός έδρας 0.57/1.08

Νίκες: 50%/38%. Στην έδρα: 86%/48%. Εκτός έδρας: 14%/28%

Ήττες: 43%/38%. Στην έδρα:14%/28%. Εκτός έδρας:71%/48%

Οι στατιστικές των γκολ του ΟΦΗ δείχνουν μέσο όρο 1,79 γκολ  ανά αγώνα, αριθμός υψηλότερος από τον μέσο όρο 1,32 γκολ που πέτυχε κάθε ομάδα ανά αγώνα στο πρωτάθλημα, στο σύνολο του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ έχει δεχτεί τουλάχιστον 1 γκολ στο 71% των αγώνων του αλλά και ένα γκολ τουλάχιστον στο 100% των αγώνων εκτός έδρας. Σκόραρε στο 86% των εκτός έδρας αγώνων του. Το 82% των πόντων του  έχουν κερδηθεί στο "Γεντί Κουλέ", ενώ έχει χάσει στο 71% των εκτός έδρας αγώνων (με ήττες στους πέντε τελευταίους).

Ο ΟΦΗ δεύτερος στη συγκομιδή πόντων στην έδρα με 18 βαθμούς με πρώτο τον Ολυμπιακό (19) και τρίτο τον ΠΑΟΚ (17). Είναι ενδέκατος στα εκτός έδρας με 4 βαθμούς με πρώτο τον ΠΑΟΚ (17). Είναι 4η καλύτερη επίθεση με 25 γκολ (πρώτοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με 28 γκολ και 5η καλύτερη άμυνα με 17 γκολ με πάνω του τον Ολυμπιακό (5), ΠΑΟΚ (12), Ξάνθη (16) και Παναιτωλικό (17).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News