«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι: Νίκη 2-0 του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι: Νίκη 2-0 του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Πειραιώτες πήραν το «τρίποντο» χάρη στα γκολ των Σεμέδο και Καμαρά

Ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικός και με την ώθηση του «Καραϊσκάκη», επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής για τη Super League 1.

Οι Πειραιώτες είχαν καλύτερη απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ενώ η «Ένωση» δε μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποιες από τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Έτσι, η ομάδα του Μαρτίνς πήρε τους τρεις βαθμούς και είναι ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ βρίσκεται στο +8 από την «Ένωση».

τα πρώτα λεπτά του ήταν αναγνωριστικά με την κατοχή από νωρίς στον Ολυμπιακό και την άμυνα της ΑΕΚ να είναι μεν καλά στημένη ως σύνολο, ωστόσο να γίνονται αρκετά λάθη σε προσωπικό επίπεδο. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με την πίεση των γηπεδούχων οδήγησε και στο γρήγορο 1-0 για τους «ερυθρόλευκους», μόλις στο 9' με τον Σεμέδο που εκμεταλλεύθηκε... μαζική γκέλα στην άμυνα της Ένωσης.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ πίεσε στα χαφ, η ομάδα του Μαρτίνς έδωσε χώρο στον αντίπαλο και από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μέτρα στο γήπεδο, βρήκαν και 1-2 καλές στιγμές στην περιοχή του Σα. Μετά από αυτό το δεκάλεπτο, από το 20' και μετά ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε και πάλι την μπάλα και διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα με κατοχή μπάλας σταθερά πάνω από το 60%. Πολύ τακτική στο ματς γενικά στο πρώτο ημίχρονο, με λίγες φάσεις -τις περισσότερες για τους «ερυθρόλευκους»- πολύ πάθος και ένταση στις προσωπικές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν κυρίως να εξουδετερώσουν το παιχνίδι του αντιπάλου. 

Στο καλύτερο από άποψη θεάματος και ρυθμού δεύτερο ημίχρονο. ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, κλείνοντας σωστά τα ατού της ΑΕΚ και τους χώρους γύρω από την περιοχή του Σα, ενώ είχε και τρεις πολύ καλές στιγμές, με Ομάρ και Καμαρά στα πρώτα λεπτά του. Στο ίδιο διάστημα, η ΑΕΚ που δεν είχε απάντηση στην κατοχή και την πίεση του αντιπάλου, προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ που δεν είχαν αποτέλεσμα. Τελικά, η τρίτη προσπάθεια του χαφ από τη Γουϊνέα, ήταν και η... φαρμακερή, πετυχαίνοντας το 2-0 στο 77' με υπέροχο δεξί σουτ εκτός περιοχής. Αυτό ουσιαστικά καθάρισε και το ματς για τους Πειραιώτες, που πήραν τη νίκη με ένα καθαρό σκορ και όντας συνολικά ανώτεροι από τον αντίπαλό τους σε αυτό το ντέρμπι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89' Λοβέρα), Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί (60' Μασούρας), Ελ Αραμπί (72' Γκερέρο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γαλανόπουλος (58' Σιμάο), Σιμόες, Ντέλετιτς (66' Βέρντε), Αλμπάνης (72' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News