Η σαρωτική εκκίνηση του ΟΦΗ που αναδεικνύει πρωταγωνιστές

Ποδόσφαιρο
Η σαρωτική εκκίνηση του ΟΦΗ που αναδεικνύει πρωταγωνιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πλάνο της ομάδας του Ηρακλείου δικαιολογημένα κερδίζει το χειροκρότημα

Ο εφετινός ΟΦΗ «καθηλώνει» τον κόσμο που παρακολουθεί τα παιχνίδια του και ήδη από τις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στις τάξεις των φιλάθλων.

Η ομάδα του Ηρακλείου «απλώνει» στο χορτάρι ποδοσφαιρικές αρετές και μια αγωνιστική προσέγγιση που δικαίως κερδίζει το χειροκρότημα.

Στο «εσωτερικό» των Κρητικών άπαντες διατηρούν χαμηλούς τόνους, με τον Γιώργο Σίμο να δίνει το σύνθημα για «ταπεινότητα και δουλειά».

Ο 41χρονος προπονητής και το τεχνικό επιτελείο έχουν πολλές ώρες δουλειάς εντός του… γραφείου, κι άλλες τόσες στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές. Φυσικά, για να φτάσουμε στο μέχρι τώρα συνολικό αποτέλεσμα, υπάρχει και η… αφετηρία του καλοκαιριού. Οι μεταγραφικές επιλογές του Γιάννη Σαμαρά και των συνεργατών του, αποδεικνύονται «λίρα εκατό», με τους παίκτες να καταθέτουν τα διαπιστευτήρια τους στον αγωνιστικό χώρο.

Με σεβασμό στο ίδιο το άθλημα, οι Κρητικοί επιδιώκουν να βγάλουν το ποδοσφαιρικό προϊόν στη… βιτρίνα, ώστε να γίνει όσο πιο ελκυστικό γίνεται. Κατ’ επέκταση δεν είναι καθόλου τυχαία η επιθετική φιλοσοφία, αλλά και γενικότερα το μοντέλου που ακολουθούν οι άνθρωποι της ομάδας.

Ο ΟΦΗ μετά από πολλά χρόνια είναι «σαρωτικός» σ’ αυτό το πρώτο δείγμα γραφής των 6 αγωνιστικών. Είναι 4ος στην βαθμολογία (με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα) και ταυτόχρονα έχει την καλύτερη επίθεση στη Super League 1 με 14 γκολ ενεργητικό και 6 παθητικό. Στην προκειμένη περίπτωση, η στατιστική λέει την… αλήθεια, ενώ με αυτό τον τρόπο ισοφαρίστηκε η επίδοση του 1999-2000 (τελευταία σεζόν του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο).

Τότε, οι Κρητικοί είχαν επίσης 13 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές και στο τέλος της χρονιάς είχαν τερματίσει στην 4η θέση, που τους έδωσε το «εισιτήριο» για την Ευρώπη. 

Στατιστική για… φίλημα

Μέσα από την ομαδική προσπάθεια, αναδεικνύονται και τα πρόσωπα. Ο ΟΦΗ έχει ήδη αρκετούς πρωταγωνιστές, αφού πρώτα κερδίζει τα εύσημα για το ποδόσφαιρο που αποδίδει ως σύνολο. Αρκετοί παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας, στις περισσότερες από τις στατιστικές κατηγορίες.

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης είναι δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ με 4 γκολ (ο Σφιντέρσκι είναι πρώτος με 5), ενώ στις υψηλές θέσεις είναι και οι Σεμέντο, Μάνος, που έχουν πετύχει από 3.

Πρώτος σε προσπάθειες είναι ο Αντίλ Ναμπί, που με 18 ξεπέρασε κατά μία τον Λιβάγια (έχει 17), ενώ τον Κροάτη της ΑΕΚ ακολουθούν από την 3η θέση οι Σεμέντο και Τσιλιανίδης (αμφότεροι με 16 προσπάθειες).

Στη λίστα με τις εύστοχες πάσες, πρώτος είναι ο Χουάν Νέιρα με 74, ενώ στην πρώτη 5αδα είναι και ο Ναμπί με 49.

Τέλος, στα κλεψίματα ουσιαστικά ο Μεγιάδο είναι στο… ρετιρέ της κατηγορίας με 24, αφού οι Κότνικ και Παπαδόπουλος που είναι πιο ψηλά από αυτό με 28 είναι τερματοφύλακες.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η ομάδα του Ηρακλείου δημιουργεί το δικό της ποδοσφαιρικό «DNA» και επικεντρώνει στη διάρκεια και τη διαρκή βελτίωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News