Παρελθόν για την ΑΕΚ Καρντόσο και Λυμπερόπουλος

Ποδόσφαιρο
Παρελθόν για την ΑΕΚ Καρντόσο και Λυμπερόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη που κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά την ήττα από την Ξάνθη…

Η εντός έδρας ήττα (1-2) της ΑΕΚ από την Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στο στρατόπεδο των "κιτρινόμαυρων". Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, οι Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκος Λυμπερόπουλος αποτελούν παρελθόν από τη θέση του προπονητή και του Τεχνικού Διευθυντή αντίστοιχα. Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης φέρεται να κατέβηκε μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια προχωρώντας στις σχετικές λύσεις των συνεργασιών. 

Η εικόνα που παρουσίασε η Ένωση τόσο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όσο και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν τραγική, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας της ομάδας να τους "τελειώσει" και να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάστασή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είπε: "τους έδιωξα όλους".

Από την ΑΕΚ, υποστηρίζουν πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση και σήμερα θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλου της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, Μηνά Λύσανδρου για να αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή ή όχι.

"Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και παραιτούμαι γιατί οφείλω να συμβάλλω στο να αποφορτιστεί η κατάσταση και να βρει η ομάδα το δρόμο της. Το σημαντικότερο τώρα για την ομάδα είναι οι παίκτες", ήταν η ατάκα του Λυμπερόπουλου στον Μηνά Λυσσάνδου.

Από την άλλη πλευρά, ο Καρντόσο δεν έχει υποβάλλει παραίτηση, το οποίο σημαίνει πως το πιθανότερο είναι πως θα απολυθεί. Η λογική λέει πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα εμφανιστεί καν στην σημερινή προπόνηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τον δρόμο των Καρντόσο - Λυμπερόπουλο, να ακολουθήσει κι ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος είναι γενικός αρχηγός του συλλόγου.

"Δεν συμφωνώ πως η ομάδα δεν βελτιώνεται"

Ο Πορτογάλος προπονητής της ΑΕΚ, ωστόσο, υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ξάνθη ότι έχει τη δυνατότητα να βάλει τέλος στις απογοητευτικές εμφανίσεις και να βελτιωθεί, ενώ πήρε θέση και για τα λαϊκά δικαστήρια έξω από το ΟΑΚΑ.

 Μέχρι το 30ο λεπτό είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα περιμένει πίσω στημένος. Ήταν σημαντικό να έχουμε καλή κυκλοφορία, να έχουμε χώρους για ευκαιρίες. Μετά την κόκκινη του Ζεράλντες άλλαξαν τα πράγματα. Ήταν ξεκάθαρο ότι ελέγχαμε το ματς, είχαμε ευκαιρίες. Δεχτήκαμε δυστυχώς το πρώτο γκολ όταν χάσαμε την μπάλα και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα.

Σέβομαι τους φιλάθλους για την απογοήτευσή τους. Δεν είμαι χαρούμενος, θα ήθελα να βρίσκομαι εδώ μετά από μία νίκη αλλά δεν έγινε. Ο χαρακτήρας των παικτών μου είναι να παλεύουν μέχρι το τέλος. Στην περιοχή του πάγκου δεν μπορώ να βλέπω τις αντιδράσεις του. Οι παίκτες μέχρι το τελευταίο λεπτό έδειξαν χαρακτήρα".

Για το επαναλαμβανόμενα κακό πρόσωπο: "Μαζί φυσικά μπορούμε να αλλάξουμε. Υπάρχουν ομάδες με δυσκολίες σε άλλα πρωταθλήματα. Και το κλαμπ μπορεί να αλλάξει την κατάσταση μαζί μας. Πρέπει να υπάρχει πρόθεση από όλους να αλλάξουμε την κατάσταση".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News