Νίκη του Βόλου μέσα στη Νέα Σμύρνη με Μουνίθ

Ποδόσφαιρο
Νίκη του Βόλου μέσα στη Νέα Σμύρνη με Μουνίθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα η νεοφώτιστη ομάδα…

Παρθενική συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία (Super League 1), παρθενικό γκολ, παρθενική νίκη και ο Βόλος έκανε την έκπληξη και έφυγε με την νίκη (1-2) επί του Πανιώνιου από τη Νέα Σμύρνη για την πρώτη αγωνιστική.

Η ομάδα του Χουάν Φεράντο πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με δύο γκολ του Χουάν Μουνίθ, το πρώτο με εκτέλεση φάουλ, το δεύτερο με εξαιρετική ενέργεια στην αντεπίθεση μετά από επανέλεγχο της φάσης με VAR.

Οι Θεσσαλοί έμειναν με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο - λόγω τραυματισμού του Μπασόνγκ και ενώ είχαν εξαντληθεί οι αλλαγές - μείωσε με τον Αραμπούλι, έκανε το ματς - θρίλερ, αλλά δεν πήρε κάτι περισσότερο. Δεν εδικαιούτο να πάρει κάτι περισσότερο, μην ξεχνάμε ότι έχει τιμωρηθεί με -6. Είχαμε και την πρώτη αποβολή - με δύο κίτρινες σε λίγα δευτερόλεπτα - μη ποδοσφαιριστή, του Νίκου Ζαμάνη. Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΘ

Ο Βόλος κατάφερε και πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην κατηγορία, στην παρθενική του συμμετοχή σ' αυτή, από στημένη φάση. Το πέτυχε με τον Χουάν Μουνίθ, ο οποίος δεν έχει παρά μία εβδομάδα στην Ελλάδα και τους νεοφώτιστους στη Super League 1.

Ο 27χρονος Ισπανός εξτρέμ άφησε γενικά εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας της Μαγνησίας και δικαίωσε τον συμπατριώτη προπονητή του, Χουάν Φεράντο, για την επιμονή του ν' αποκτηθεί.

Εκτέλεσε το φάουλ στο 38ο λεπτό με εξαιρετικό τρόπο με το αριστερό, ο Μάτιτς Κότνικ δεν εκτίμησε καλά τη φάση και την πορεία της μπάλας, και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

2. ΤΟ ΡΟΥΑ-ΜΑΤ ΤΟΥ ΦΕΡΑΝΤΟ

Ο Χουάν Φεράντο έκανε κάτι που δεν συνηθίζεται. Αλλαγή, μόλις 33 λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου τον 24χρονο Μαροκινό μέσο, Γιαχιά Ατιγιάτ, ο οποίος έμοιαζε χαμένος και εντελώς ασύνδετος με τους συμπαίκτες του.

Ο Αφρικανός φαινόταν εκτός ρυθμού, ο αδύναμος κρίκος των Θεσσαλών. Πέρασε τον Μπαλογιάννη στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως ο Βόλος άρχισε να λειτουργεί ορθολογικά στη μεσαία γραμμή.

3. Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΖΑΜΑΝΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Με την εφαρμογή των νέων κανονισμών, κίτρινες και κόκκινες κάρτες δεν δέχονται μόνον οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι άνθρωποι που βρίσκονται στον πάγκο της ομάδας. Στην εξέταση με VAR της φάσης, από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του Βόλου, ο διευθυντής του κυανέρυθρου ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκος Ζαμάνης, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Συνέχιζε να μιλά ειρωνικά προς τον διαιτητή και τότε τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη.

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτή είναι η πρώτη αποβολή αξιωματούχου - μη ποδοσφαιριστή για την ακρίβεια - με τους νέους κανονισμούς στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

4. VAR-ΕΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΜΟΥΝΙΘ

Είχαμε και τη χρήση του VAR. Καταλυτική η συνεισφορά της τεχνολογίας στο να μετρήσει σωστά το δεύτερο γκολ του Μουνίθ στην αναμέτρηση. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, αρχικά δεν το μέτρησε ως οφσάιντ.

Μετά την ενδοεπικοινωνία που είχε με τον Αθανάσιο Σέζο, πήγε να δει ο ίδιος τη φάση. Και σωστά έκρινε ότι καλύπτεται ο Ίβηρας από τον Παπαγεωργίου και μέτρησε το γκολ. Πανέμορφο γκολ, καθώς ο Μουνίθ έκανε εξαιρετική προσποίηση με ντρίμπλα και μετά τελείωσε υποδειγματικά τη φάση.

5. ΤΟ ΜΕΙΟΝ ΜΕ ΜΠΑΣΟΝΓΚ, Η ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ

Κι ενώ ο Χουάν Φεράντο είχε εξαντλήσει τις αλλαγές του, ο Σεμπαστιάν Μπασόνγκ τραυματίστηκε κι αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Βόλος ν' αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο.

Πίεσε και δικαιώθηκε ο Πανιώνιος. Ο Αραμπούλι κατάφερε και μείωσε στον επιπρόσθετο χρόνο. Πίεσε και για την ισοφάριση. Δεν κατάφερε. Έκανε ο Ιστορικός το ματς θρίλερ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις (κόρνερ) των τελευταίων δευτερολέπτων.

Σε όλο το υπόλοιπο ματς οι γηπεδούχοι ήταν κακοί. Μόνον ο Άρσε να παλεύει στο κέντρο μόνος εναντίον όλων και ο Δούμτσιος στην επίθεση να προσπαθεί να νικήσει τους πάντες. Ήταν αδύνατον έτσι.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News