Κληρώνει στις 2 Ιουλίου για τη Super League

Ποδόσφαιρο
Κληρώνει στις 2 Ιουλίου για τη Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την 1η Μαρτίου ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος

Για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο εγκρίθηκε τόσο νωρίς ομόφωνα από το Δ.Σ. και τη Γ.Σ. αντίστοιχα της Super League το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 - 2020 και οι Προκηρύξεις τα οποία θα σταλούν άμεσα στην ΕΠΟ προς έγκριση. Αυτό δίνει έτσι τη δυνατότητα στις ομάδες, τους φιλάθλους, τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Αναφορικά με την κλήρωση ορίστηκε στις 2 Ιουλίου και έγινε διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής της. Δηλαδή το αν θα επιλεγεί η διαδικασία που ακολουθείται στα πιο εμπορικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών χωρών και αφορά στην κλήρωση με ειδικά κριτήρια, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της τύχης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της Εθνικής, τις ημερομηνίες των Ευρωπαϊκών αγώνων και τις ημερομηνίες για το Κύπελλο, το πρωτάθλημα της Super League 1 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου και η κανονική περίοδος των 26 αγωνιστικών θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και δυο αγωνιστικές μεσοβδόμαδα στις 18-19 Δεκεμβρίου 2019 και 22-23 Ιανουαρίου 2020. Τα playoffs (Θέσεις 1-6) θα ξεκινήσουν στις 07/03/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17 Μαΐου 2020 (9 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και μία εμβόλιμη στις 13 Μαΐου 2020), ενώ τα playout (Θέσεις 7-14) θα ξεκινήσουν στις 14 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου 2020 (7 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο).

Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου 4603/2019.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης FIFA-UEFA, αποτελούμενη από τους κ.κ. Hubel, Fousek, Dervishi και Γεωργίου παρέστη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και, αφού ακούστηκαν απόψεις και έγιναν τοποθετήσεις από μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων, με στόχο τη βελτίωση των δομών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News