Με πλέι-οφ η νέα χρονιά στη Super League 1 και για τον πρωταθλητή !

Ποδόσφαιρο
Με πλέι-οφ η νέα χρονιά στη Super League 1 και για τον πρωταθλητή !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής για τη νέα χρονιά

Το μοντέλο του πρωταθλήματος στην Super League 1 οριστικοποιήθηκε μετά τη σημερινή συνεδρίαση των 14 ΠΑΕ και τα πλέι-οφ επιστρέφουν στο… κάδρο.

Αποφασίστηκε ομόφωνα μέσα από την διαδικασία του μίνι τουρνουά, να αναδειχθεί και ο πρωταθλητής, κάτι που δε συνέβαινε παλαιότερα.

Στα πλέι-οφ θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως και την 6η θέση, ενώ από τη διαδικασία θα κρίνονται -πέραν του πρωταθλητή- και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (Champions League και Europa League). Η τελευταία ομάδα αυτού του μίνι πρωταθλήματος, θα μένει με… άδεια χέρια.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την έβδομη έως την τελευταία (14η) θα συμμετέχουν στα πλέι-άουτ για να αποφύγουν τον υποβιβασμό από τη Super League 1 στη Super League 2. Δύο ομάδες υποβιβάζονται την επόμενη σεζόν από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία, μένει να διευκρινιστεί εάν θα είναι απευθείας δύο ή ο ένας θα προκύψει μέσα από διαδικασία μπαράζ με ομάδα της Super League 2.

Τα άλλα δυο σενάρια, το ένα πάλι με πλέιθ-οφ για τον πρωταθλητή με τις πρώτες τέσσερις ομάδες να συμμετέχουν, αλλά και η πρόταση Λυσάνδρου με τον ενδιάμεσο γύρο, απορρίφθηκαν από τα μέλη του συνεταιρισμού, αν και έπεσαν στο τραπέζι. Θυμηθείτε τις ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία της επόμενη σεζόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News