default-image

Για 24 Αυγούστου πηγαίνει η έναρξη του νέου πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο
Για 24 Αυγούστου πηγαίνει η έναρξη του νέου πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέο μοντέλο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, με σημαντικότερη όλων την τέλεση διπλού τελικού...

Στις 24 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα.Η διοίκηση της Λίγκας είχε απευθύνει ερώτημα στις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη, εάν προτιμούν η 1η αγωνιστική να οριστεί στις 17 ή στις 24 Αυγούστου και οι περισσότερες εξέφρασαν την άποψη πως το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Υπέρ της πρεμιέρας στις 24 Αυγούστου ήταν και η ΕΡΤ με τη Nova, όμως τον πρώτο λόγο για τη διοίκηση του Συνεταιρισμού έχουν οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, έρχεται νέο μοντέλο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, με σημαντικότερη όλων την τέλεση διπλού τελικού. Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ στοχεύει να υπάρχουν παιχνίδια και τον Αύγουστο μέχρι τον Μάιο, ώστε να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό τηλεοπτικό «πακέτο» που θα τεθεί προς διάθεση μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ενδιαφέρον μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει η Nova, η Cosmote TV και το Open του Ιβάν Σαββίδη. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα μπουν στη φάση των «32» και τα πρώτα τους ματς είναι εκτός έδρας.

Επανέρχονται τα πλέι οφ

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο το επόμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όπου θα αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος την επόμενης σεζόν.

Όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν διεργασίες στην Επιτροπή των ΠΑΕ (με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Ατρομήτου και του Αστέρα Τρίπολης) που εξετάζει διάφορα σενάρια για την αύξηση των αγώνων τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως γράφει ο Σάββας Λιβάνιος στη Live Sport, μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία σενάρια, με τα δύο από αυτά να αφορούν τη διεξαγωγή πλέι οφ και για τον τίτλο του πρωταθλητή, πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και για την παραμονή στην κατηγορία.

Το πρώτο σενάριο θέλει τις ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 6η θέση να δίνουν αγώνες για την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, να διεξαχθούν πλέι άουτ από την 7η μέχρι και την 14η θέση για τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Super League 2.

Το δεύτερο σενάριο που «παίζει» δυνατά θέλει τη διεξαγωγή πλέι οφ για τον πρωταθλητή από την 1η μέχρι και την 4η θέση, να γίνουν πλέι οφ από την 5η μέχρι και την 8η θέση για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και να γίνουν πλέι οφ για την παραμονή από την 9η μέχρι και την 14η θέση. Υπάρχει ένας αστερίσκος, ωστόσο, αφού θα πρέπει δεδομένα να δίνεται ένα εισιτήριο στην Ευρώπη, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να γίνονται πλέι οφ για την Ευρώπη.

Το τρίτο σενάριο που θα πέσει στο τραπέζι είναι η ιδέα του Μηνά Λυσάνδρου που είχε καταθέσει πριν από λίγο καιρό, με την διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Οι ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ και οι βαθμοί που θα πάρουν να προστίθενται σε αυτούς του πρώτου γύρου. Οι περισσότερες ομάδες διαφώνησαν και κάπως έτσι η πρόταση του σημερινού προέδρου της Λίγκας φαίνεται πως βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.

Η μοναδική ομάδα που φέρεται να αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτό της διεξαγωγής πλέι οφ και για την ανάδειξη του πρωταθλητή, φέρεται να είναι ο ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, η ΕΡΤ και η Nova που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας παρουσιάζονται θετικές και εκτιμούν ότι θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο η διεξαγωγή πλέι οφ τίτλου.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News