Ο Γιώργος Σαμαράς μιλάει για το πρότζεκτ του στον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Ο Γιώργος Σαμαράς μιλάει για το πρότζεκτ του στον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πήρα μια απόφαση να συνεχίσω διοικητικά στην ομάδα που αγαπώ…»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Σαμαράς στο sport24.gr και μίλησε για όλα. Για την ποδοσφαιρική του πορεία, για την Εθνική ομάδα, για το εγχείρημα του στον ΟΦΗ και όσα ακούστηκαν μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, για το … όνειρο του στο ΝΒΑ αλλά και για την προσωπική του ζωή…

Αυτά που είπε και σχετίζονται με τον ΟΦΗ είναι τα εξής:

“Υπάρχουν παραδείγματα από πολλούς ποδοσφαιριστές. Κάποιες καταστάσεις είναι γνωστές, κάποιες άλλες όχι. Πολλοί έχασαν τα λεφτά τους επειδή δεν έκαναν καλή διαχείριση. Όταν σταματάει το ποδόσφαιρο και κλείνουν τα φώτα, επειδή όλοι σε έχουν ξεχάσει, δημιουργείται υπαρξιακό πρόβλημα. Τότε προσπαθείς να κάνεις πράγματα για να δείχνεσαι. Εκεί αν δεν είσαι ώριμος και σταθερός, πέφτεις στα μάτια του κόσμου. Εγώ δεν το είχα ποτέ αυτό το πρόβλημα. Μέχρι το Μουντιάλ λέω είμαι ΟΚ, θα συνεχίζω να παίζω και όσο αντέξει το κορμί μου. Έχω κάνει επενδύσεις, έχω λεφτά στην άκρη, έχω ένα σπίτι δικό μου, θα πάω στην Κρήτη και μέχρι τα 70 μου δεν θα ασχοληθώ με τίποτα. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη μου. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Πες ότι είδα ένα όνειρο και άρχισα να σκέφτομαι ένα πρότζεκτ στην Κρήτη. Πήρα μια απόφαση να συνεχίσω διοικητικά στην ομάδα που αγαπώ. Αλλιώς θα έκανα αυτό που είπα, σπίτι, κήπος και θα κοίταζα τη θάλασσα μέχρι τα 100 μου”.

Ποιο είναι το όριο με τον ΟΦΗ...

“Δεν έχει όριο. Δεν βάζω σύνορα, κάνω αυτό και τελείωσα, είναι σαν τη Ντίσνεϊλαντ. Έχεις ένα όραμα δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Βάζω τη βάση αλλά υπάρχει και ο τουρισμός. Κάποια στιγμή μπορεί να εμφανιστεί μία έκταση δίπλα σου και να κάνεις ένα ξενοδοχείο. Δεν ξέρω, η βάση είναι το ποδόσφαιρο του ΟΦΗ, το που τελειώνει αυτό δεν το ξέρω”.

Στο ματς του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έμαθε για πρώτη φορά ως παράγοντας τι σημαίνει να είσαι επικεφαλής μιας ομάδας. Ψίθυροι, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις Τύπου, σχόλια στα social media.

“Έγινε χαμός επειδή κερδίσαμε ε; Ενόχλησε πολλούς. Κάποιες ομάδες πίστευαν ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δύο πρόεδροι έχουν βγάλουν ανακοίνωση ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Το οξύμωρο είναι ότι σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια ήμασταν πιο κοντά στην νίκη από τα εκτός, με Πανιώνιο, με Λαμία, με ΠΑΣ, με Άρη, σε όλα έχουμε προηγηθεί. Γιατί στα εντός υπάρχει η πίεση του κόσμου και είναι μικρό το γήπεδο και αν έρθει ο αντίπαλος και κλειστεί, όπως ο Απόλλων ή η Λάρισα είναι δύσκολο. Δεν είχαμε και τους επιθετικούς παίκτες στην αρχή της περιόδου να κάνουμε αυτό το πράγμα. Δεν μου κάνει εντύπωση, κάποια στιγμή θα γύριζε. Είτε αν πέσουμε αγωνιστικά, είτε λόγο αρνητικής απόφασης του εφετείου (δεν είχε εκδοθεί ακόμη), έχουμε καλή ομάδα που αύριο το πρωί να τους βγάλουμε στην αγορά, θα κοστίζουν περισσότερο από παίκτες που είναι σε ανταγωνιστικές μας ομάδες. Τώρα αν κάποιους τους πείραξε που κερδίσαμε και ο Σαμαράς ή ο Πουρσανίδης έκαναν κάτι μεμπτό για να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, να πέσει φωτιά να μας κάψει. Όπως και αναφορικά με την απόφαση, αν ισχύει να πέσουμε 10 κατηγορίες”.

“Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι αντίπαλοι. Εμείς ούτε κομπιουτεράκια έχουμε βγάλει, ούτε ατζέντα έχουμε. Παίξαμε με τον Λεβαδειακό και ήμασταν καλύτεροι, όπως και με τα Γιάννινα. Με τον Άρη ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δίκαια κέρδισε ο αντίπαλος. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη για παράδειγμα δεν κέρδισαν δίκαια, γιατί έβαλαν 2 γκολ σε 40 δευτερόλεπτα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο, αλλά επειδή κάνεις μια νίκη (με ΠΑΟ), πρέπει να πέσουν όλοι πάνω σου. Συγγνώμη που δεν χάσαμε από τώρα να είναι εύκολο για τις άλλες ομάδες. Είναι τακτικές που τις κάνουν για δικούς τους λόγους, παίρνει κι εμάς η μπάλα, αλλά εμείς δεν κάνουμε ανακοινώσεις και ούτε πρόκειται. Ο κύριος Αλέξης (Κούγιας) που εκπροσωπεί και τον κύριο Τσάλο στην εκδίκαση μας, καλά κάνει και λέει αυτά που λέει. Το να βγάζω ανακοινώσεις και να λέω πράγματα, ο καθένας μπορεί να το κάνει. Με πράξεις αλλάζει το ποδόσφαιρο, όχι με λόγια. Ο καθένας μέσα από μια ανακοίνωση λέει την άποψή του, σήμερα το γράφουν αύριο θα το ξεχάσουν.

Πόσο άδικο είναι το ποδόσφαιρο που έχουμε πάρει 9 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και έχουμε πάρει δύο από τον Απόλλωνα. Αν “στήναμε” το ματς με τον Απόλλωνα θα βγαίναμε Ευρώπη, πεσμένοι ήταν στο δεύτερο παιχνίδι, πόσο εύκολο παιχνίδι ήταν. Μην λέμε ό,τι θέλουμε”.

“Δεν διαμαρτυρόμαστε ποτέ, ούτε για τη διαιτησία. Δεν βγήκαμε ποτέ να κάνουμε ανακοινώσεις, βάζουμε κάτω τη μπάλα γιατί μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί να μπω σε διαδικασία πολέμου με τη Λάρισα και τα Γιάννινα; Ήμασταν κατηγορηματικοί για το πανό που βγήκε με τον ΠΑΣ και ζητήσαμε και συγγνώμη. Κάτι που δεν έκαναν αυτοί στο πρώτο παιχνίδι. Δεν σου λέω ότι έκαναν λάθος, απλά από την πλευρά μας όταν κάνουμε κάτι κακό λέμε συγγνώμη. Μακάρι να μείνουν και οι δύο γιατί είναι επαρχιακές ομάδες με ιστορία, με κόσμο και δεν θέλω να πέσουν ομάδες με δυναμική και να έρθει μία ομάδα από την Β’ εθνική από ένα χωριό στο Ηράκλειο και να ‘χει 100 άτομα, δεν κάνει καλό στο ποδόσφαιρο”.

Ζει από μικρό παιδί στην Κρήτη, ο πατέρας του αγωνίστηκε και στις δύο. Δεν θα μπορούσα να μην τον ρωτήσω για τις σχέσεις των δύο ομάδων τη δεκαετία του ‘80 και του ‘90.

“Όλα ξεκίνησαν από τον θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη από το 96’ και μετά. Μας πείραζε που μας το έλεγαν, αντέδρασε ο κόσμος και η οικογένεια άφησε την ομάδα. Έχουμε “κόψει” Ευρώπη από τον Παναθηναϊκό, η σκιά οφείλεται ότι τη δεκαετία του 90’ ο ΟΦΗ είχε το δεύτερο καλύτερο προπονητικό κέντρο μετά τον Παναθηναϊκό, είχε σταθερό προπονητή, ήταν γενικά σταθερή ομάδα, άρα ήταν εύκολο οι παίκτες που έφευγαν από μεγάλες ομάδες να πάνε στον ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός συνήθως έκανε το μεγάλο μάζεμα τότε και μετά τους άφηνε ελεύθερους. Υπήρχαν παίχτες που πήγαν από τον ΟΦΗ σε άλλες ομάδες, όπως ο Ηλίας Πουρσανίδης ή ο Πέτρος Μαρινάκης. Δεν υπήρχε κάτι άλλο, ήταν στην ίδια οικογένεια, αλλά τι σχέση είχαν τα δύο αδέρφια ο Γιώργος με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη, δεν το γνωρίζω. Τη δεκαετία του 90’ είχαν τα καλύτερα προπονητικά κέντρα. Όταν είναι 15 χρόνια ο Ευγένιος Γκέραρντ στον πάγκο και η χειρότερη σου θέση είναι η 9η και έχεις βγει 5-6 φορές Ευρώπη, πού θα πάει ο παίκτης;”

Πώς βλέπει τον εαυτό του σε δέκα χρόνια…

“Να έχω τελειώσει το έργο μου με τον ΟΦΗ, να τα έχω κάνει όλα αυτά που θέλω να κάνω και να γίνω GM σε μία ομάδα του NBA. Κοίτα, μου αρέσει η Αμερική στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται αθλητικά και οργανωτικά. Με τρελαίνει αυτό το μοντέλο”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News