Άρης-ΟΦΗ 3-1 (Τελικό)

Ποδόσφαιρο
Άρης-ΟΦΗ 3-1 (Τελικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διεκδικεί ο ΟΦΗ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, η ομάδα του Ηρακλείου θα προσπαθήσει να έχει βαθμολογική συγκομιδή από το ματς, ώστε να συνεχίσει την «μάχη» για παραμονή.

Άλλωστε, τα χθεσινά παιχνίδια με τις νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα και της Λάρισας, κάνουν πιο αναγκαίο το θετικό αποτέλεσμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χάιμε Βέρα, φέρνουν Κουτσιανικούλη και Σάσι στην αρχική 11αδα μετά από πολύ καιρό. 

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους στην πρώτη σέντρα. 

7' Διαγώνιο σουτ του Φετφατζίδη, ο Σωτηρίου θα αποκρούσει με τις "γροθιές". 

8' Φάουλ για τον ΟΦΗ ακριβώς στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο Σάσι πρόλαβε την "έξοδο" του Κουέστα, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο Σέζος υπέδειξε την παράβαση. Για λίγα εκατοστά θα ήταν εντός περιοχής και πέναλτι. Οι παίκτες της κρητικής ομάδας ζήτησαν πέναλτι, σε μια πολύ οριακή φάση. 

8' Κίτρινη κάρτα για τον Κουέστα σε αυτή τη φάση. 

9' Εκτέλεσε με δύναμη ο Ποτουρίδης, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Γιουνές και έφυγε κόρνερ. 

20' Κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη για το φάουλ στον Ματέο Γκαρσία. 

22' Καλή στιγμή για τον Άρη, με το σουτ του Γιουνές να φεύγει εκτός εστίας. 

24' Από το λάθος διώξιμο του Κουέστα, ο Νάστος προσπαθεί πίσω από το κέντρο να "κρεμάσει" τον Ισπανό τερματοφύλακα, που επιστρέφοντας στην εστία παραχωρεί κόρνερ.

25' Ο Βαζ στην εκτέλεση κόρνερ, ο Ποτουρίδης το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του Γιουνές. 

26' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Ο Κουτσιανικούλης μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, γυρίζει τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο και ο Βαζ με δυνατό πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

27' Κίτρινη κάρτα στον Μιχόγεβιτς για αντικανονικό μαρκάρισμα σύμφωνα με τον Σέζο. 

33' Δυνατό σουτ του Σιώπη από τα όρια της περιοχής, ο Σωτηρίου θα μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. 

35' Ο Ντιγκινί θα σουτάρει με δύναμη εκτός περιοχής, ο Σωτηρίου μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια, όμως έχει χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και δέχεται τη φροντίδα του ιατρικού τιμ. Όλα καλά με τον έμπειρο γκολκίπερ, που σηκώθηκε από το χορτάρι. 

41' Κίτρινη κάρτα στον Ποτουρίδη για διαμαρτυρία, σε μια φάση που ο Σέζος υποδεικνύει φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή για χέρι του Μιχόγεβιτς. Δεν υπάρχει παράβαση από τον Βόσνιο αμυντικό, λάθος απόφαση από τον ρέφερι της αναμέτρησης.

43' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ: Στην εκτέλεση φάουλ από τον Γιουνές, ο Σέζος "σφυρίζει" πέναλτι υποστηρίζοντας ότι υπάρχει χέρι με πρόθεση από το Νάστο. Πολύ συζήτηση σηκώνει και αυτή η φάση με τους παίκτες του ΟΦΗ να διαμαρτύρονται έντονα. 

45' ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Ο Ματέο Γκαρσία εκτελεί από τα 11 βήματα, ο Δημήτρης Σωτηρίου με εντυπωσιακή επέμβαση αποκρούει το πέναλτι.

45+2' Ο Τζανακάκης κερδίζει τις κόντρες και φτάνει μέχρι την περιοχή, όμως ο Σωτηρίου θα βγει έγκαιρα και απομακρύνει τη μπάλα. 

45+3' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, ο Φερέιρα διανύοντας με σπριν το μισό γήπεδο έφτασε μέσα στην περιοχή και έκανε κάτι σαν σουτ από πολύ διαγώνια θέση, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. Θα μπορούσε να γυρίσει τη μπάλα προς την περιοχή, όπου περίμεναν δύο συμπαίκτες του. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, που είχε τα... πάντα. Η ομάδα του Ηρακλείου είναι μπροστά στο σκορ με 0-1. Ο διαιτητής Σέζος έχασε τον έλεγχο από ένα σημείο και μετά, με το πέναλτι εις βάρος του ΟΦΗ να προέρχεται από μια εκτέλεση φάουλ που δεν υπάρχει παράβαση. 

46' Έναρξη στο δεύτερο 45λεπτο. 

52' Σουτ του Φετφατζίδη έξω από την περιοχή, εύκολα στα χέρια του Σωτηρίου η μπάλα. 

54' Γύρισμα του Τζανακάκη από δεξιά, ο Φετφατζίδης θα πλασάρει μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Ο Σωτηρίου φάνηκε να χτυπάει στο δοκάρι ξανά και θα γίνει αναγκαστική αλλαγή, με τον Στρέζο να περνάει στο ματς. 

57' Τώρα η αλλαγή με τον Στρέζο να αντικαθιστά τον Σωτηρίου, που φάνηκε να ζαλίζεται. 

61' Πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Λάρσον στη θέση του Φετφατζίδη. 

63' Κίτρινη κάρτα στον Σιώπη για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Φερέιρα. 

65' Και ο Βαζ θα δει κίτρινη κάρτα για κράτημα στον Γιουνές. 

68' Δεύτερη αλλαγή από τον Χάιμε Βέρα, ο Παπάζογλου θα περάσει στη θέση του Κυριακίδη. 

69' Εκτέλεση φάουλ από τον Ματίγια, ο Ρόουζ αφύλακτος στη μικρή περιοχή θα κάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

71' Δυνατό σουτ του Ντιγκινί έξω από την περιοχή, ο Στρέζος θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

75' Αλλαγή για τον Άρη, ο Μαρτίνες στη θέση του Γιουνές. Η δεύτερη κίνηση από τον Παντελίδη. 

75' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ 1-1: Δυνατό σουτ του Ρόουζ έξω από την περιοχή για το 1-1. 

77' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Φερέιρα να πλασάρει άουτ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κουέστα. 

79' Γύρισμα του Λάρσον από δεξιά, πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ ο Στρέζος. Στην εκτέλεση του κόρνερ, κεφαλιά από τον Γκαρσία, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Άρη. 

81' Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Αργυρόπουλος στο ματς αντί του Βαζ.

81' Κλείνει τις αλλαγές του και ο Άρης, με τον Βαλεριάνο αντί του Κόρχουτ.

83' Από το γύρισμα του Ματέο Γκαρσία, ο Σιώπης σούταρε πολύ ψηλά άουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. 

89' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ 2-1: Με δυνατή εκτέλεση φάουλ ο Ματίγια στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. 

93' Κίτρινη κάρτα για τον Γιαννούλη. 

94' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ 3-1: Ο Νίκο Μαρτίνες με νέα εκτέλεση φάουλ σκοράρει για το 3-1. 

Τέλος του αγώνα, ήττα 3-1 για τον ΟΦΗ. Κρίμα για την προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη οι Κρητικοί δεν άντεξαν στην πίεση.  

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81' Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Φετφατζίδης (61' Λάρσον), Ντιγκινί, Γιουνές. 

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου (57' λ.τ. Στρέζος), Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Κυριακίδης (68' Παπάζογλου), Βαζ (81' Αργυρόπουλος), Φερέιρα, Κουτσιανικούλης, Σάσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News