ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0 (τελικό)

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0 (τελικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ηρακλείου θέλει πάση θυσία τη νίκη

Ώρα τελικού για τον ΟΦΗ, καθώς τέτοιο χαρακτήρα έχει η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η νίκη είναι… μονόδρομος για την ομάδα του Ηρακλείου, ώστε να… προσπεράσει το σημερινό της αντίπαλο και να πάρει… οξυγόνο στην προσπάθεια για την παραμονή.

Ο Χάιμε Βέρα επιλέγει ξανά για τη θέση του αριστερού στόπερ τον Γιαννούλη, όπως είχε συμβεί και στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Γεντί Κουλέ".

2' Σέντρα του Γιακουμάκη από δεξιά, κεφαλιά του Μεγιάδο μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία. 

3' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Νέιρα θα σεντράρει από αριστερά, "καρφωτή" κεφαλιά του Γιακουμάκη από κοντά, ο Μπάγιτς θα αποκρούσει σε κόρνερ. 

5' Νέα καλή στιγμή με τον Φερέιρα, να μπαίνει στην περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. 

8' Ο Νέιρα θα σουτάρει με το αριστερό εκτός περιοχής, η μπάλα θα περάσει εκτός εστίας. 

11' Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό, ο Νανγκίς θα βγει τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, ο οποίος θα πέσει στα πόδια του και αποκρούσει σωτήρια. 

16' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-0: Ατομική προσπάθεια του Φερέιρα, η μπάλα θα κοντράρει στους αμυντικούς και ο Γιακουμάκης που θα πάρει το "ριμπάουντ" πετυχαίνει με δυνατό σουτ το 1-0. 

19' Ο Γιαννούλης περνάει τη μπάλα στον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος θα σουτάρει άουτ με το αριστερό πόδι. 

32' Από το κλέψιμο του Σακόρ, ο Νέιρα έχει χώρο έξω από την περιοχή, όμως το φαλτσαριστό σουτ του Αργεντινού κόντραρε στον Ρεκιασβίλι και έφυγε κόρνερ.

39' Από μία κίτρινη σε Γιακουμάκη και Αντιλέχου για την αψιμαχία που είχαν. 

40' Νέα καλή επιθετική ενέργεια των παικτών του ΟΦΗ, ο Νέιρα δίνει για τον Φερέιρα, που πλασάρει άουτ από τα όρια της περιοχής. 

42' Δίλεπτη διακοπή και ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, μετά την κίνηση του Άνγκουα, που προσπάθησε να πετάξει τη μπάλα στους φιλάθλους στη θύρα 3. Κίτρινη στον Άνγκουα από τον Διαμαντόπουλο και στον Γιαννούλη για τη διένεξη που ακολούθησε.

44' Πρώτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό, ο Σαβαντογκό στη θέση του Αντιλέχου. 

Τέλος ημιχρόνου, μπροστά στο σκορ 1-0 ο ΟΦΗ. Καλή απόδοση για την ομάδα του Ηρακλείου, που έκανε παιχνίδι κυριαρχίας και πέρα από το προβάδισμα με τον Γιακουμάκη, είχε κι άλλες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. 

46' Εκκίνηση στο δεύτερο 45λεπτο. 

50' Σουτ του Ντιόγκο εκτός περιοχής, η μπάλα πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

52' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Σέντρα του Βαζ από δεξιά, ο Φερέιρα κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, το πλασέ του από ευνοϊκή θέση κοντράρει στα σώματα και η μπάλα πάει κόρνερ. 

55' Επέλαση του Φερέιρα από αριστερά, δε θα κάνει το γύρισμα προς το σημείο το πέναλτι και αφού η μπάλα κοντράρει στα σώματα, ο Βαζ σουτάρει άουτ.

56' Τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με το Νέιρα να βγάζει τετ-α-τετ τον Βαζ, όμως ο Μπάγιτς αποκρούει το πλασέ του Πορτογάλου. 

62' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τον Φερέιρα, που ντριμπλάρει τρεις αντιπάλους και ανατρέπεται από τον Άνγκουα μέσα στην περιοχή, με τον Διαμαντόπουλο να υποδεικνύει το πέναλτι. 

63' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Μιχόγεβιτς χτύπησε στο γόνατο σε σύγκρουση με αντίπαλο και έφυγε από το ματς, με τον Παπάζογλου να τον αντικαθιστά. 

63' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Γιακουμάκης εκτελεί το πέναλτι, με τη μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι. 

64' Δεύτερη αλλαγή για τον Λεβαδειακό, ο Πέτρος Γιακουμάκης στη θέση του Στανόγεβιτς. 

69' Κίτρινη κάρτα στον Σακόρ για προηγούμενη φάση, όπως του λέει ο Διαμαντόπουλος. 

72' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-0: Ο Γιακουμάκης κερδίζει την κόντρα από τον Ρεκιασβίλι και ο Φερέιρα που μπαίνει στη φάση, με δυνατό σουτ θα κάνει το 2-0. Παίρνει... φωτιά το "Γεντί Κουλέ" μετά το δεύτερο τέρμα των Κρητικών. 

73' Κίτρινη κάρτα στον Ρεκιασβίλι για αντικανονικό μαρκάρισμα. 

75' Τρίτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Λιάγκας στη θέση του Ντιόγκο. 

76' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Ντίνας στη θέση του Φερέιρα, που αποχώρησε καταχειροκροτούμενος. 

80' Κίτρινη στον Παπάζογλου. 

85' Τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Παπαστεριανός στο ματς αντί του Βαζ. 

90' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σακόρ για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σαβαντογκό, αποβολή για τον μέσο του ΟΦΗ. 

93' Τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο, σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ με 2-0. 

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Μιχόγεβιτς (63' λ.τ. Παπάζογλου), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (85' Παπαστεριάνος), Φερέιρα (76' Ντίνας), Γιακουμάκης Γ..

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Άνγκουα, Αντιλέχου (44' Σαβαντογκό), Ρεκιασβίλι, Ντιόγκο (75' Λιάγκας), Στανόγεβιτς (64' Γιακουμάκης Π.), Ζησόπουλος, Μέλεγκ, Τσαμπούρης, Νανγκίς, Μαρκόφσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News