Ο Παναιτωλικός νίκησε και κράτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επικίνδυνη «ζώνη»

Ποδόσφαιρο
Ο Παναιτωλικός νίκησε και κράτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επικίνδυνη «ζώνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη για τους Αγρινιώτες με 1-0

Στην πρώτη 6αδα φιγουράρει ο Παναιτωλικός, που σήμερα επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Γιαννιώτες παραμένουν στην «ζώνη» του υποβιβασμού, με τον ΟΦΗ να είναι σε απόσταση τριών βαθμών.

Το πρώτο ημίχρονο «ανήκε» στον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι είχαν μία ανούσια κατοχή μπάλας (έκλεισαν το 45λεπτο στα επίπεδα του 55%), αλλά πλην 1-2 «επισκέψεών» τους στα καρέ του Νεόφυτου Μιχαήλ (π.χ. με τους Μοράρ, Μάζουρεκ στο 17'), δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, κυρίως μετά το 25', ήταν εκείνοι που δημιούργησαν φάσεις και μάλιστα με δύο διαφορετικούς τρόπους. Τόσο από τα μπακ τους, όσο και από τον άξονα με γρήγορες μπαλιές στην πλάτη της «κυανοκίτρινης» άμυνας. Ομως ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε σωστά στο τετ α τετ που είχε με τον Νικολιά στο 32' (του πέρασε κάθετη ο Κάργας) και το σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή του στο 37' (ωραία ενέργεια του  Σεργκελασβίλι και παράλληλη του Γεωργιανού που είχε πολλά ανεβάσματα), ενώ στο 44' ο Μάνος από πολύ καλή θέση (ο Μπουκουβάλας τον βρήκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας) έπιασε το σουτ στο «σκάσιμο» της μπάλας, αλλά εκείνη πέρασε άουτ. Είναι χαρακτηριστικό πως η ανάπαυλα βρήκε τον «Αγιαξ της Ηπείρου» με 5 τελικές και τους γηπεδούχους με 0!

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην και οι «κυανοκίτρινοι» παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι. Οι Αργκους – κυρίως – και Μιχάι δεν «έχασαν» μονομαχία μέσα στα καρέ τους, η είσοδος του Γκούγκα έδωσε άλλον αέρα στον άξονά τους (με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Ντίας στα άκρα) και ο Παναιτωλικός έγινε το «αφεντικό» του ματς. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το διάστημα είχαν για καλύτερο παίκτη τον γκολκίπερ τους Ν. Μιχαήλ, ο οποίος απέκρουσε στο 48' το κοντινό πλασέ του Μιχάι, στο 57' την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμαράλ και στο 79' νέο σουτ του Πορτογάλου μπακ, ενώ ενδιάμεσα (62') ο Μάζουρεκ με κεφαλιά είχε στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του. Ομως ο Κύπριος γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην «καρφωτή» κεφαλιά του Αργκους στο 79' και αυτόματα οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Εκτοτε διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και οι φιλοξενούμενοι τους απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ, που δεν ανησύχησαν τον Γιαννακόπουλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Λουσέρο (71’ Μάρκος Πάουλο), Ντίας, Μανά (59’ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα, Μοράρ (78’ Μπαϊροβιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Αλ. Μιχαήλ (84’ Ξύδας), Σεργκελασβίλι, Κάργας, Νικολιάς, Κάστρο, Βιντάλ (76’ Πάντελιτς), Λεό (76’ Νάουμετς), Μάνος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News