"Έπεσε" (2-0) χωρίς μεγάλη μάχη ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη

Ποδόσφαιρο
"Έπεσε" (2-0) χωρίς μεγάλη μάχη ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο, διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι ο Παναθηναϊκός...

Ο Παναθηναϊκός "έπεσε" χωρίς μεγάλη μάχη σήμερα στη Νέα Σμύρνη και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από τον Πανιώνιο...

Οι «πράσινοι» έδειξαν και πάλι το… γνωστό τους προβληματικό εκτός έδρας πρόσωπο, αυτή τη φορά πληρώνοντας την κακή αμυντική τους συμπεριφορά σε δύο φάσεις.

Η οποία, σε συνδυασμό, με την ανικανότητα τους να παράγουν και στο επιθετικό κομμάτι, τους κόστισαν τρεις βαθμούς και παράλληλα τους άφησαν πίσω στην «μάχη» για την είσοδο στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

Έτσι, οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να φτάσουν στην πολύτιμη νίκη, χάρη στο πρώτο φετινό τέρμα του Σπιριντόνοβιτς στο 10’ και στο δεύτερο γκολ του Σταυρόπουλου, στο 55’, κάνοντας παράλληλα… βήμα παραμονής!

Πάντως, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία και στην… αβλεψία του διαιτητή Κουμπαράκη, που δεν καταλόγισε ως όφειλε πέναλτι σε παράβαση του Ντουρμισάι πάνω στον Κουρμπέλη. Φάση που έγινε μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης κι ενδεχομένως να άλλαζε την ροή της…

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Ξεκινώντας με 4-1-4-1, πίεζε ψηλά, αλλά αυτό παράλληλα σήμαινε ότι ήταν και ευάλωτος στα μετόπισθεν.

Βέβαια, το ματς ενδεχομένως να είχε άλλη τροπή αν οι «πράσινοι» έπαιρναν το καταφανέστατο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ντουρμισάι εναντίον του Κουρμπέλη και δεν υπέδειξε ο ρέφερι από την Θράκη, μόλις στο 2’…

Από εκεί και πέρα, κόντρα στην ροή του αγώνα ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του επίθεση στο 10ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος πάντως και την κάκιστη αμυντική λειτουργία του αντιπάλου του στη συγκεκριμένη φάση.

Με τον Σπιριντόνοβιτς να εκτελεί από κοντά τον Διούδη, μετά από πάσα του Άρτσε και ενώ νωρίτερα ο Ντουρμισάι είχε κλέψει τη μπάλα κουβαλώντας την… ανενόχλητος μέχρι τα όρια της αντίπαλης περιοχής!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί τη μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, με ένα σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή στο 26’ το οποίο σταμάτησε πάνω στον Σταυρόπουλο να είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή του.

Παράλληλα, όμως, συνέχισε να έχει και «θέματα» στην άμυνά και ειδικότερα στα δεξιά, με τους «κυανέρυθρους» να παίζουν πολύ από εκείνη την πλευρά με τον Σπιριντόνοβιτς και ήταν εκείνοι μάλιστα που είχαν και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στη συνέχεια... 

Όταν στο 27ο λεπτό ο Ντουρμισάι πήρε τη μπάλα μετά από λάθος απομάκρυνση του Πούγγουρα, εντός περιοχής, σούταρε ξαφνικά και ανάγκασε τον Διούδη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ!

Κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση δεν καταγράφηκε κι έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τα στατιστικά να είναι 37%-63% η κατοχή της μπάλας, 3-5 τα σουτ στην εστία και 1-3 τα κόρνερ.

Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Μανιάτης (79’ Μπανανά), Κόρμπος, Μασούρας, Άρτσε (88’ Μπουμάλ), Σπιριντόνοβιτς (72’ Τσιλούλης), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (4-1-4-1): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (83’ Δώνης), Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (61’ Βέργος), Κάτσε (73’ Μουνιέ), Μπουζούκης, Άλτμαν, Μακέντα.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News