Έχασε έδαφος o Άρης, 1-1 με Πανιώνιο

Ποδόσφαιρο
Έχασε έδαφος o Άρης, 1-1 με Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε με 10 παίκτες από το 11΄ λόγω αποβολής του Μπάσα…

O Άρης υποδέχθηκε τον Πανιώνιο για την 21η αγωνιστική της Super League, ωστόσο το ματς του "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν ανέδειξε νικητή. Οι κίτρινοι έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά το πρώτο δεκάλεπτο (11') λόγω της αποβολής του Μίγκιεν Μπάσα, αλλά άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Ματίγια λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48').

Οι κυανέρυθροι έφθασαν στην ισοφάριση στο 56ο λεπτό, με τον Σωτήρη Τσιλούλη να αξιοποιεί το μοναδικό κενό που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι στην άμυνα των γηπεδούχων. Έτσι ο Άρης όχι μόνο είδε τη διαφορά του από τον τέταρτο Ατρόμητο ν' αυξάνεται στους έξι βαθμούς, αλλά και την αντίστοιχη από τον έκτο Παναθηναϊκό να μειώνεται στους δύο! Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

Η αριθμητική ισορροπία άλλαξε μόλις έντεκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Κι αυτό γιατί ο Αλβανός μέσος του Άρη, Μίτζεν Μπάσα, έκανε την ανοησία να πάει με εγκληματικό τάκλιν πάνω στον Νόβιτσα Μακσίμοβιτς,

Ο διαιτητής του ματς, Αριστομένης Κουτσιαύτης, δεν δίστασε και σωστά έπραξε. Απέβαλε δίχως δεύτερη σκέψη τον Μπάσα. Σημειώνεται πως ο τραυματισμός του Μακσίμοβιτς ήταν τόσο σοβαρός που στο 14ο λεπτό αντικαταστάθηκε αναγκαστικά και παραχώρησε τη θέση του στον Πέδρο Άρσε. Το video και ειδικά το ριπλέι δεν δικαιολογεί τον τρόπο που μπήκε ο Μπάσα για να πάρει την μπάλα από έναν συνάδελφό του.

Ο Άρης μπορεί να έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά δεν έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν οι γηπεδούχοι που προσπαθούσαν ν' ανοίξουν χώρους, να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ν' απειλήσουν πρώτοι την αντίπαλοι εστίας.

Κατάφεραν ν' ανοίξουν το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Το έκαναν με τον Χαβιέρ Ματίγια στο 48ο λεπτό. Δεύτερο γκολ του στην πρώτη του σεζόν στη Super League, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του πρώτου κόντρα στη Λαμία, όταν τότε στο τέλος του ματς είχε χαρίσει τη νίκη στους "κίτρινους". Εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ από δεξιά, ο Μάτιτς Κότνικ εκτίμησε λανθασμένα τη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ο τεχνικός του Πανιώνιο επέλεξε να μην παίξει επιθετικά στη Θεσσαλονίκη, ακόμη κι όταν είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μετά την αποβολή του Μπάσα, δηλαδή, και για 80 λεπτά. Οι κυανέρυθροι έτσι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες να φθάσουν στην ισοφάριση.

Η προσπάθειά τους έγινε πιο δύσκολη από τη στιγμή που ο Άρης ήταν καλός αμυντικά και είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς. Το έκανε στο μοναδικό κενό που βρήκε. Ο Μακρύλλος έκανε το σουτ από δεξιά, ο Τσιλούλης πήρε την μπάλα μετά τη σύγχυση και νίκησε τον Κουέστα.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (λ. τρ. 68' Φετφατζίδης), Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Ματέο Γκαρσία (64' Βέλεθ), Τόνσο (77' λ.τρ Νίκο Μαρτίνες), Λάρσον, Ντιγκινί.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (14' λ.τρ. Άρσε), Τσιλούλης (87' Καμαρά), Μακρύλλος, Σιντί Αλί (80' Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι.

Πηγή:sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News