Νίκη… ανάσα ο Λεβαδειακός, 1-0 τον Παναιτωλικό

Ποδόσφαιρο
Νίκη… ανάσα ο Λεβαδειακός, 1-0 τον Παναιτωλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεβαδειακός παραμένει «ζωντανός» στην μάχη της παραμονής, επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού για την 21η αγωνιστική.

Η ομάδα της Βοιωτίας επέστρεψε στις επιτυχίες, με αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παπαπέτρου στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε αγνώριστος, απείλησε λίγες φορές και έχασε έδαφος στο κυνήγι της πέμπτης θέσης.

Στο α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν ποδόσφαιρο αξιώσεων και το ποδόσφαιρο που παίχτηκε θα ξεχαστεί γρήγορα.

Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή (52%-48%), ωστόσο αυτή ήταν ανούσια και ο Λεβαδειακός είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (4-2) και τη σημαντικότερη φάση του α’ ημιχρόνου στο 41’ με την προβολή του Μαρκόβσκι και την κόντρα του Μιχάι.

Είναι χαρακτηριστικό της μέτριας εμφάνισης των φιλοξενούμενων το γεγονός ότι οι δύο τελικές προσπάθειες έγιναν στο πρώτο 10λεπτο και συγκεκριμένα στο 2’ με τον Γουίλιαν Μπαρμπόσα και στο 10’ με το σουτ του Γκούγκα. Η απουσία του Μάζουρεκ (δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 5 γκολ) που είχε μείνει στον πάγκο ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή ενώ στο 45’ έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού και ο «κανονιέρης» της ομάδας, Μοράρ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 25’ με τον Στανόγεβιτς, στο 27’ με τον Μαρκόβσκι, και στο 43’ με τον Στανόγεβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι στο β’ μέρος συνέχισαν την μέτρια εμφάνιση τους, ακόμη και μετά την (καθυστερημένη) είσοδο του Μάζουρεκ στο 71’ και απείλησαν ελάχιστα, συγκεκριμένα μόνο μία φορά, στη φάση του 90’.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο είχαν τον έλεγχο αλλά ευτύχησαν να προηγηθούν με το αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο Παπαπέτρου στην διεκδίκηση του Μαρκόβσκι με τον Άργκους. Ο Τσαμπούρης δεν αστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Βοιωτίας η οποία το διατήρησε μέχρι το φινάλε  της αναμέτρησης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (90+1’ Μητρόπουλος), Νανγκίς, Μαρκόφσκι (89’ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (79’ Μέλεκ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Τσοκάνης, Αργκους, Μιχάι, Λιάβας (46’ Αμαράλ), Τσιγγάρας (71’ Μάζουρεκ), Λουσέρο, Γκούγκα, Μοράρ (45’ Μανά), Μπαΐροβιτς, Ουίλιαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News