Ισοπαλία στο Αγρίνιο (2-2) με… κερδισμένη την Λάρισα

Ποδόσφαιρο
Ισοπαλία στο Αγρίνιο (2-2) με… κερδισμένη την Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λάρισα πήρε σημαντικό βαθμό στο Αγρίνιο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Παναιτωλικό για την 20η αγωνιστική.

Οι Θεσσαλοί ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 ως το 62ο λεπτό, όμως ξεκίνησαν την… αντεπίθεση τους και ισοφάρισαν τους γηπεδούχους.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει ξεκάθαρους ανασταλτικούς προσανατολισμούς και διάθεση να «χτυπήσει» στην κόντρα. Ο Παναιτωλικός αρκούνταν σε μία ανούσια υπεροχή, όμως δεν έβρισκε χώρους, δεν μπορούσε να παίξει κάθετα (πολλές φορές οι στόπερ του προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι με 30αρες μπαλιές) και μόνο ορεξάτο τον Ουίλιαν.

Το πρώτο 20λεπτο κύλησε σε ανάλογο τέμπο και μάλιστα οι «βυσσινί» ήταν εκείνοι που απείλησαν με τον Νούνιτς (15') σε στατική φάση. Στο 24' όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάζουρεκ ύστερα από φάση διαρκείας (ο Κρίστινσον και η άμυνα είπαν «όχι» στον Μπαϊροβιτς και η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντινό) και αυτόματα άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Οι της Λάρισας όμως δεν έδειξαν διατεθειμένοι να βγουν από το καβούκι τους και συνέχισαν να... περιμένουν. Είχαν 1-2 καλές στιγμές με αντεπιθέσεις (στο 33' ο Γιαννακόπουλος πρόλαβε τον Ντέλετιτς και στο 35' ο Γκούγκα τον Λεοζίνιο), αλλά στο 42' ο Μπαϊροβιτς μετά από κεφαλιά-πάσα του Μάζουρεκ (ήταν σε θέση οφ σάιντ), «νίκησε» τον Ζίζιτς και ευστόχησε απέναντι στον Κρίστινσον, διπλασιάζοντας τα «κυανοκίτρινα» γκολ.

Τα παραπάνω «φωτογράφιζαν» πως ο Παναιτωλικός ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Μάλλον όμως τα «καναρίνια» πίστεψαν» ότι το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Δεν είχε δεύτερο ημίχρονο και τελικά το πλήρωσαν. Μέχρι το 60' ο αγώνας δεν είχε φάση, αλλά σε διάστημα λίγων λεπτών, από το 62' μέχρι το 68', ο Φατιόν πέτυχε δύο τέρματα και έφερε τα πάνω κάτω. Αρχικά μείωσε με κεφαλιά και μετά ισοφάρισε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μπαρκάν από τον Λιάβα. Η σχετική εξέλιξη «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που έδειχναν να τα έχουν... χαμένα. Μάλιστα ο Νούνιτς στο 71' θα μπορούσε να βρει δίχτυα στην «κόντρα» και η ΑΕΛ πατούσε πολύ καλύτερα.

Μόλις στο τελευταίο 10λεπτο τα «καναρίνια» έδειξαν να «ξυπνούν», αλλά ήταν πλέον αργά. Η Λάρισα επέστρεψε από την «κόλαση» και πήρε ένα αποτέλεσμα που εκτός της ουσίας, της έδωσε και ψυχολογία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Λιάβας, Μιχάι, Άργκους (78’ Μαλής), Αμαράλ, Λουσέρο (73’ Τσιγγάρας), Γκούγκα, Ουίλιαν, Μανά, Μασουρέκ, Μπάιροβιτς (63’ Μοράρ).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γιακιμόφσκι, Γκόλις, Ζίζιτς, Ακόστα (46’ Μπαργκάν), Μπέρτος, Σετσέροβιτς, Λεοζίνιο, Φατιόν, Νούνιτς (88’ Μόρας), Ντέλετιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News