Κυνηγάει τo ρεκόρ του αήττητου πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Κυνηγάει τo ρεκόρ του αήττητου πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρεκόρ που «άντεξε» χθες στην Τούμπα ήταν εκείνο της επίτευξης τριών γκολ μέχρι το 19’…

Το… απλησίαστο μέχρι σήμερα ρεκόρ του Παναθηναϊκού της σεζόν 1963/64 εξακολουθεί να κυνηγάει ο ΠΑΟΚ, ώστε να κατακτήσει αήττητος το φετινό πρωτάθλημα.

Με τη χθεσινή επικράτηση με σκορ 3-1 επί του Ολυμπιακού, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε αήττητος για 20ο παιχνίδι, βελτιώνοντας τη δική του επίδοση που είχε με προπονητή τον Λες Σάνον τη σεζόν 1972/73 μετά από 19 αγώνες.

Το ρεκόρ που «άντεξε» χθες στην Τούμπα ήταν εκείνο της επίτευξης τριών γκολ μέχρι το 19’, όμως με τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Θεσσαλονικείς συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή τους σε ντέρμπι της Α’ Εθνικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν καταφέρει να πετύχουν τρία γκολ μέχρι το 19’, στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Πειραιώτες στις 6 Δεκεμβρίου 1987, όταν είχαν προηγηθεί με τα τέρματα των Μπάνον (7’), Μαυρομμάτη (14’) και Σίγγα (19’), ενώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν 6-1. Πρόκειται μάλιστα για την ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ επί των «ερυθρόλευκων», σε ένα παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στις Σέρρες.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ είχε να πετύχει δύο γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό από τις 18 Οκτωβρίου 1997. Τότε οι Φραντζέσκος (34’) και Τουρσουνίδης (44’) ανέτρεψαν το 0-1 του Οφορίκουε (27’), επικρατώντας τελικά με 2-1 στην Τούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τις 30 νίκες επί του Ολυμπιακού σε 60 εντός έδρας αγώνες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ έφτασε τις έντεκα σερί εντός έδρας νίκες σε ισάριθμα ματς που έχουν γίνει, ενώ παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στην Τούμπα.

Πρόκειται για μία επίδοση που είχε καταγραφεί τη σεζόν 1979/80, όμως τότε οι «ασπρόμαυροι» προέρχονταν από 13 νίκες την προηγούμενη σεζόν και έφτασαν συνολικά τις 24 στη διετία. Αυτή τη στιγμή έχουν 14, με τις τρεις περσινές.

Πηγή:sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News