Ασμπάγκι στο neakriti.gr: «Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ θα αγαπήσουν τον Σακόρ»

Ποδόσφαιρο
Ασμπάγκι στο neakriti.gr: «Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ θα αγαπήσουν τον Σακόρ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 22 του χρόνια ο Βαγιεμπά Σακόρ έχει μια τέτοια διαδρομή στο ποδόσφαιρο, που παραπέμπει σε παίκτη με παραστάσεις από διάφορες χώρες.

Νορβηγία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και τώρα Ελλάδα, όπου με τη φανέλα του ΟΦΗ θα επιδιώξει επιτυχίες με την ομάδα, αλλά και προσωπική… απογείωση.

Το neakriti.gr βρήκε τον προπονητή της Γκέτεμποργκ, Πόγια Ασμπάγκι στην Πορτογαλία, όπου κάνει προετοιμασία η σουηδική ομάδα και δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τον ποδοσφαιριστή των Κρητικών πλέον.

Ο 33χρονος Ιρανοσουηδός τεχνικός είναι ο νεότερος στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας και δούλεψε με τον Σακόρ για ένα χρόνο.

«Κλασσικός box-to-box μέσος»

«Σκιαγραφεί» το αγωνιστικό προφίλ του Νορβηγού παίκτη, κάνοντας λόγο για ένα κλασσικό box-to-box μέσο, ενώ αναλύει τα χαρακτηριστικά που έχει στο παιχνίδι του.

«Με τον Βαγιεμπά δουλέψαμε μαζί για ένα χρόνο στην Γκέτεμποργκ και είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία», τόνισε αρχικά ο Ασμπάγκι και πρόσθεσε για τα ποδοσφαιρικά στοιχεία του Βαγιεμπά Σακόρ: «Είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης στο χώρο του κέντρου. Είναι εξαιρετικός στο να κερδίζει τη μπάλα και να την οδηγεί προς την περιοχή του αντιπάλου. Θα έλεγα ότι είναι κλασσική περίπτωση μέσου, με την ικανότητα να δουλεύει και στις δύο ζώνες, την επιθετική και την αμυντική. Επίσης έχει πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού και διαθέτει ποιότητα στην εκτέλεση, όταν βρεθεί σε θέση για τελική προσπάθεια».

Ο προπονητής της Γκέτεμποργκ υπογράμμισε ακόμη ότι ο νέος παίκτης των Κρητικών έχει νοοτροπία νικητή και έχει θετική επιρροή στα αποδυτήρια: «Τον χαρακτηρίζει η νοοτροπία που διαθέτει. Είναι νικητής. Επιπλέον στα αποδυτήρια έχει θετική επιρροή, παρά την ηλικία του. Από τη μία δε μιλάει πολύ, όμως όταν χρειάζεται θα πάρει ξεκάθαρη θέση. Αγαπάει τους συμπαίκτες του και θα τρέξει από τους πρώτους, αν κάποιος χρειαστεί κάτι. Από όλες τις πλευρές, είναι αυτό που λέμε παίκτης ομάδας».

«Βήμα για αυτόν ο ΟΦΗ»

Ο Πόγια Ασμπάγκι θεωρεί ότι ο Σακόρ μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα στην καριέρα του, με… βατήρα την παρουσία του στην Ελλάδα: «Πιστεύω ότι η μεταγραφή στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ είναι ένα σημαντικό βήμα για τον Βαγιεμπά. Θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και να κοιτάξει όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχει φιλοδοξίες και είναι η ώρα να δώσει αποδείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί».

Κλείνοντας, ο 33χρονος προπονητής «έστειλε» το μήνυμα του στον πρώην ποδοσφαιριστή του, αλλά και στους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε. Εύχομαι ότι καλύτερο σ’ αυτόν και τη νέα του ομάδα. Στους φιλάθλους του ΟΦΗ θα πω, ότι έχει ένα παίκτη που παθιάζεται με το παιχνίδι και θα τον αγαπήσετε για αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί η ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News