Με Γκαρσία o Άρης νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Με Γκαρσία o Άρης νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην 5η θέση η ομάδα της Θεσσαλονίκης που ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό…

Μια σπουδαία νίκη που τον φέρνει στην 5η θέση της βαθμολογίας πήρε ο Αρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με γκολ του Γκαρσία στο 77’, οι κίτρινοι επικράτησαν 1-0 και ξεπέρασαν στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης με «όπλο» τον κόσμο του και τον ενθουσιασμό μετά το σημαντικό «διπλό» στην Ξάνθη, προσπάθησε να απειλήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν καλά οργανωμένοι και έκλειναν εξαιρετικά τη μεσοεπιθετική λειτουργία των γηπεδούχων.

Στο πρώτο ημίωρο, η κατοχή ήταν στο 70-30 υπέρ του Αρη, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έγινε απειλητικός. Στο 35’ μια ωραία κεφαλιά του Αθανασιάδη έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα, ενώ τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράληλα με την εστία του Αρη, δίχως κανείς να την ακουμπήσει για να τη στείλει στα δίχτυα.

Το πρώτο μέρος έληξε με το ισόπαλο 0-0 να παραμένει και τις δυο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια δίχως κάποια να έχει χαρεί ένα γκολ.

Στην επανάληψη, ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να βάλει δύσκολα στην εστία του ΠΑΣ Γιάννινα. Τα κατάφερε, αφού πίεσε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, έκανε ευκαιρίες, όμως είχε απέναντί του έναν εκπληκτικό Βελλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις και έλεγε «όχι» με εντυπωσιακές επεμβάσεις στις πρωτοβουλίες των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο, τι έκανε, όμως, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ για 77 λεπτά, δεν το έκανε και στη συνέχεια. Έπειτα από σουτ του Μαρτίνες, ο Βελλίδης απομάκρυνε με αστάθεια, με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί… λουκούμι στον Γκαρσία και ο τελευταίος με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, με το «χρυσό» γκολ του Ματέο Γκαρσία, ο Αρης έφτασε τους 29 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 17 βαθμούς και τη 14η θέση.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (64’ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον (75’ Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88’ Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ροζ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82’ Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82’ Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87’ Μπαπτίστ).

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News